5 råd til å ta de beste bildene med smarttelefonen din

Lørdag 19.august er verdens fotografidag. OnePlus har kartlagt Norges telefonvaner – og ønsket om å bli en bedre telefonfotograf står høyt på listen.

I en undersøkelse foretatt av OnePoll på vegne av mobilprodusenten OnePlus i sommer, kom det frem at mange nordmenn drømte om å ta selfier og bilder foran Den Kinesiske mur, på en klippe i Grand Canyon og under Eiffeltårnet. Nå er det hverdagsbildene som gjelder – nå ser alle på deg eller motivet ditt, og ingen distraheres av Eiffeltårnet.

Da er det ekstra viktig å ta gode bilder. Verdens fotografidag er en perfekt anledning til å lære hvordan du tar de beste bildene med mobilkameraet.

En tredjedel av Norges befolkning ønsker å bli en bedre telefonfotograf, og bortsett fra den berømte selfien, vil særlig kvinner ta bilder av familien og kjæledyr.

Smarttelefonprodusenten OnePlus tilbyr forbrukeren raske telefoner med avansert kamerateknologi som er enkel å bruke. Nå deler OnePlus sine tips til hvordan du foreviger fine hverdagsminner.

  1. Det viktigste først: Ren linse. Å holde linsen ren er essensielt for klare og skarpe bilder. Vi kommer ikke unna at linsen tiltrekker seg fett og støv i løpet av en dag. Tørk derfor over linsen med et rent tøystykke, så unngår du forstyrrende elementer og får et tydelig bilde. 
  2. Hold mobilen stabil. Stabilitet er viktig for å få et skarpt bilde, spesielt når det ikke er veldig lyst og når du bruker zoom. Hvis det er mulig burde begge hendene holde telefonen, eller sett telefonen på en stabil overflate og bruk selvutløseren. En tripod er også til god hjelp, dersom du har dette. 
  3. Utnytt den gylne timen. Naturlig lys er noe alle profesjonelle fotografer vet å dra nytte av, og det kan du også enkelt få til med smarttelefonen din!Den gylne timen gir deg et helt naturlig filter to ganger hver dag – første timen etter solen har stått opp og siste timen før solen går ned, gir et glødende, gyllent lys med vakre skygger som gir dybde til bildene.
  4. Bruk redigeringsfunksjonen. For å gjøre bildet ditt enda bedre, kan du bruke redigeringsfunksjonen som allerede er på telefonen din som standard. Denne finner du direkte fra bildet i kamerarullen. Trykk deg inn på redigering, og trekk opp kontrasten for et ultimat resultat.
  5. Ha det gøy med komposisjonen! Ikke vær redd for å leke med vinkler, perspektiv og plassering av motivet ditt. En fundamental regel for optimale bilder heter tredjedelsregelen på fagspråket, dette er også enkelt å kopiere. Tenk at bildet ditt er delt inn i ni like store ruter. Tre loddrette linjer og tre vannrette. Når du plasserer motivet ditt på linjen mellom høyre eller venstre linje og midten, og i selve krysset enten oppe eller nede, får du automatisk et velkomponert bilde.  

Nesten halvparten av de spurte i OnePlus sin undersøkelse ser på et godt kamera som en av de viktigste funksjonene når de kjøper en telefon, og like mange skulle ønske at telefonen deres kunne ta bedre bilder.

En to tre, smil eller ikke smil – og del!


Oppdag mer fra GunnarAndreassen.com

Abonner for å få de siste innleggene til din e-postboks.