Affiliate markedsføring av nettspill

Å tjene penger som affiliate for ulike nettsider er et kjent konsept for de fleste som driver med å tjene penger online. Affiliate markedsføring som inntektskilde er ideelt for deg som har en nettside der du selger varer eller tjenester, men det kan også være aktuellt om du har en blogg med endel trafikk. Affiliate markedsføring gjør at du kan enkelt omgjøre denne trafikken om til penger.

Man legger inn bannere eller linker til ulike affiliate annonsører og får betalt en provisjon når noen kjøper en vare eller tjeneste, eller kanskje får du betalt når noen abonnerer på et nyhetsbrev eller lignende.

Fordelen for deg som har en webside eller blogg er at du som publisher (den som publiserer innhold og/eller annonser) ikke er involvert i prosessen etter at kunden har klikket linken til annonsøren det gjelder.

Når man blir med i affiliate nettverk eller affiliate program får du innloggings informasjon som du kan bruke til å måle responsen på de forskjellige linkene og annonsene. Dermed kan du endre annonser og justere linker slik at du kan maksimere din inntjening raskt og enkelt. Du kan også bruke denne informasjonen til å justere innholdet på nettsiden eller bloggen din for å få en høyere klikkrate (flere klikk per besøk).

En av de raskest voksende nisjene innen affiliate markedsføring er nettspill. Nordmenn bruker millioner hver dag på ulike spill på internett. Ved å bli med i affiliate programmene til spillsider som f.eks. her for Mr. Green kan du tjene mye penger om du har en hjemmeside eller blogg med endel trafikk.

Affiliate programmene innen nettspill sjangeren betaler nemlig svært høy provisjon på de nye spillerne du rekrutterer, så om du f.eks. har en blogg med noen tusen besøk i måneden kan affiliate merkedsføring av forskjellige nettspill utvikle seg til å bli en solid inntektspost.

Bannere som reklamerer for online spill er profesjonelt designet for å gi mest mulig klikk – ogf dermed høy inntekt for deg som affiliate. Og dessuten skadewr det neppe websiden eller bloggen din at du har reklame for nettsider dine besøkende kjenner igjen fra TV-reklamer.