Beste sikkerhetsoppgraderingene til bilen din

Uansett hvilken bil du kjører, bør sikkerhet alltid være din første prioritet ute på veien. Hvis bilen din ikke kommer med den beste sikkerheten, eller du bare vil sørge for at ulykkesrisikoen er så lav som mulig mens du kjører på veien, kan du her lese om noen oppgraderinger du kan gjøre for å øke sikkerheten i bilen din.

Dette er spesielt viktig nå i løpet av vinterens siste måned, da det fortsatt er mye snø og is på vår nordlige halvkule. Sjekk ut mine beste tips nedenfor!

Ekstra speil
Bakspeilene kan hjelpe deg med å se hvem som er bak og ved siden av bilen, men du har fortsatt dødvinkler. Derfor kan ekstra speil hjelpe.

Hvis man legger til et speil med bredere utsikt på toppen av ditt nåværende speil, øker man sikten og reduserer dødvinkler som ellers kan være farlige.

Dekk av høyere kvalitet
Ettersom dekkene dine er den eneste delen av kjøretøyet som kommer i kontakt med veien, må du investere i høykvalitets dekk og erstatte dem med jevne mellomrom. Ikke kjøp de billigste dekkene der ute, og aldri ignorere tegn på slitasje.

På denne måten vil sikre at kjøretøyet stopper på kommando og presterer bedre under alle værforhold.

Bedre fjæring
Et annet viktig aspekt av bilens sikkerhet er fjæringen på bilen din. Lenkearmen er viktig når det gjelder denne funksjonen, da denne forbinder bilens ramme eller kropp til komponentgruppen som holder i forhjulene. Denne bildedelen er en del av kontrollarmen og kan bli utslitt ut eller skadet fra påvirkning av for eksempel huller i veien og løsne forhjulet.

Dette betyr at man ikke lenger kan styre forhjulene. Å sørge for at denne delen blir inspisert og erstattet, er derfor kjempeviktig. Du kan kjøpe og erstatte en lenkearm billig på nettet og gjøre jobben selv, eller betale en mekaniker.

Telefonmontering og Bluetooth-adapter
Mobiltelefoner har blitt en del av det daglige livet, og dessverre betyr det at de blir brukt hyppigere bak rattet. Hvis du bruker telefonen til å spille musikk, ringe til venner/familie eller navigere mens du kjører, bør du investere i en mobiltelefonmontering.

På denne måten kan du lett se telefonen og bruke navigasjonsfunksjonen, samt bruke en Bluetooth-adapter for å ringe samtaler uten å holde i telefonen og spille musikk.

Oppdater setebelter
Havner du i en kollisjon eller krasj, er setebelter designet for å sørge at du forblir inne i bilen. De reduserer også risikoen for at du kolliderer med rattet, instrumentpanelet eller frontruten. Nye sikkerhetsbelter har tilleggsfunksjoner som forbedrer sikkerhetsbelteytelsen, noe som også forbedrer hvor sikker bilen din er. Du kan for eksempel få justerbare øvre belter til bilen.

Et justerbart øvre belte lar deg endre skulderstroppens stilling og justere lengden etter personens kroppsstørrelse. Denne funksjonen kan oppfordre passasjerer til å ha på setebeltet ved å øke komforten.

Håper disse tipsene hjelper – og vær forsiktig på veiene!