Bibelen på nett

Man trenger ikke være kristen for å ønske å vite mer om verdens mest leste bok, Bibelen. Boken består av det gamle og nye testamentet som igjen består av ulike deler, og regnes som hellig av alle kristne trossamfunn. Bibelen anerkjennes også av andre religioner som judaisme og islam som religiøst viktig.

Bibelen er fundamentet for store delen den vestlige sivilisasjonen og kulturelle utvikling i flere hundre år og er den viktigste boken for flere hundre millioner mennesker over hele verden.

Det finnes mange nettsider der du kan lese bibelen, og lese om bibelen på internett, men det mest naturlige førstevalget er den norske nettsiden Bibel.no.

Mange synes det er tungt å lese bibelen, da kan kanskje nettsiden Bibelinfo.com være nyttig, den har mye god informasjon om de ulike emnene i bibelen. Også websiden Bibelkunnskapsnettet kan være god hjelp om man trenger veiledning om innholdet i bibelen.

Du kan til og med få gratis kurs om bibelen på nettsiden Bibelundervisning.com. Men det er også mange andre engelskspråklige nettsider der du kan lese bibelen og få vite mer om bibelen. Bibel- og Israelsiden kan være nyttig om du ønsker å vite mer om bibelen og det spesielle forholdet boken har til landet Israel.

Websiden Biblehub.com er verdens største nettressurs om bibelen. Den er utrolig omfattende og du kan bl.a. studere emner i bibelen, lese ordbøker, se statistikk og bruke mange online verktøy. Du bør også sjekke nettsiden BibleAtlas som knytter de bibelske hendelsene til geografiske steder.

Og om du virkelig ønsker å utforske bibelen bør du sjekke nettsiden Codex Sinaiticus som er en online versjon av den eldste og mest komplette utgaven av bibelen som eksisterer.

Om du er kristen eller ønsker å treffe troende som aktivt leser bibelen kan du oppsøke en kristen organisasjon i ditt fylke eller kommune.


Oppdag mer fra GunnarAndreassen.com

Abonner for å få de siste innleggene til din e-postboks.