Datingtips fra Tinder: Slik swiper du inn høstflørten

Høsten er her, og med begynnelsen av et nytt semester har mange for første gang gått inn i studentlivet – med alt det innebærer. Dette kan inkludere å bytte ut hjembyen med et nytt fellesskap i en ny by, og for første gang stå på egne ben.

For mange betyr denne perioden også å laste ned en datingapp for aller første gang. Det er faktisk på denne tiden av året at Tinder opplever den største økningen i brukere mellom 18 og 24 år, spesielt blant studenter (fra august til september). Nå deler verdens mest populære datingapp tips og ideer til morsomme aktiviteter som ikke tømmer studentlommeboken.

For å gjøre det enklere for nye studenter, deler Tinder tips om rimelige datingaktiviteter i Norges største studentbyer, samt noen viktige råd for å komme i gang med datingreisen din.

– Semesterstart er tiden når mange unge studenter etablerer seg i en ny by. Selv om det kan virke som en skremmende opplevelse, er det en tid som skal omfavnes og det er en mulighet til å møte nye mennesker, noe som kan innebære å bruke Tinder for aller første gang. Dette er den perfekte tiden for Tinder å dele sine beste tips, alt fra oppsett av Tinder-profilen din til noen nyttige forslag til rimelige datingaktiviteter, sier Elin Sivard, Nordic Communications Manager på Tinder.

Ny på Tinder? Her er tre ting du bør vurdere:

  • Vær deg selv: Ingenting sier «grønt flagg» mer enn å få bildene dine verifisert med et blått merke. For brukere i alderen 18-25 år øker antall matcher med 10 prosent sammenlignet med bilder som ikke er fotoverifiserte. Ifølge Tinders rapport The Future of Dating 2023, er autentisitet og åpenhet kjernen i dating, og psykisk helse, ærlighet og respekt er de viktigste faktorene som unge single verdsetter mest.
  • Gi en fengslende bio: En generøs profiltekst vil gi deg flere matcher og gjøre det enklere for begge parter å starte en samtale. Ifølge en fersk Tinder-undersøkelse er den optimale bioen på 15-45 ord. 45 prosent av single i alderen 18-24 som ble spurt, sa at de foretrekker at potensielle matcher er tydelige på hva de leter etter i profilen sin. Et nyttig tips er å legge til et «Relationship Goals» som viser om du er ute etter noe langsiktig eller casual.
  • Vis interessene dine: Å legge til interesser i bioen er en enkel måte å fortelle mer om deg selv og kan også fungere som en icebreaker for å starte en spennende samtale med matchen din. Halvparten av unge single sier at brukere som deler hobbyer og interesser i bioen sin er mer sannsynlig å fange interessen deres. I tillegg gir Utforsk- funksjonen på Tinder deg muligheten til å finne likesinnede mennesker, eller hvis du bare vil utvide horisontene dine – ved å finne alt fra mat- og naturinteresserte til musikkelskere.

Her er Tinders tips for rimelige dater:

  • Utforsk byen sammen på en spasertur: Å gå en tur er en perfekt måte å utforske Oslo på og bli kjent med hverandre på farten. Det kan være en flott icebreaker som gjør det enklere for dere å begynne å prate om det dere oppdager på spaserturen. Unngå å dra et sted du ikke er kjent og hvor det ikke er mange mennesker. Å gå en tur er en av de fem mest populære interessene blant norske Tinder-brukere.
  • Piknik i parken: Ifølge norske Tinder-brukere er aktiviteter som en piknik mer tiltalende enn en tradisjonell middagsdate eller en drink6. Dette er også et billigere og et mer fleksibelt alternativ. Pakk med et piknikteppe, noe godt å spise, og velg et sted med utsikt på for eksempel Grefsenkollen eller Vettakollen.
  • Aktivitetsdate: I Tinders «Year in Swipe»-rapport sier unge single at de er lei av den tradisjonelle middagsdaten og foretrekker å prøve nye ting for å bli kjent med hverandre7. Hvorfor ikke prøve frisbeegolf på Grefsen, klatring på Klatreverket på Torshov eller sykling langs Akerselva? Å gjøre en aktivitet sammen er en enkel måte å bli kjent med hverandre på.

Og til slutt – uansett hva du planlegger, bør du alltid dele datingplanene dine med andre, enten det er dine nye romkamerater, venner eller familiemedlemmer. Det gir deg nemlig noen å dele spenningen med etter daten.