Derfor er CTA-er viktig i online markedsføring

CTA (call to action) er en av de viktigste delene av online markedsføring. Det er det som gjør besøkende til kunder og hva som kan skape et godt forhold mellom varemerker og personer som leter etter informasjon.

Du bør aldri lage nettsider uten CTA. Her er årsakene;

Kunder ser faktisk etter CTA-er
En ting som mange ikke er klar over er at kundene ønsker å se CTA-er. De er faktisk avhengige av dem for å vite hvor de skal kjøpe. Etter å ha lest annonseteksten, vil de begynne å engasjere seg. Noen ganger er alt de virkelig ønsker en CTA. Når du for eksempel ser på Bettingbonuser, er siden perfekt laget med mange CTA-er. Dette er fordi folk som kommer til siden kun bryr seg om tilbudene. Teksten er ikke engang nødvendig.

Noen markedsførere sier at forutsigbarhet er veldig dårlig for et varemerke. Dette er til en viss grad sant, men når det gjelder CTA må det inkluderes hvis kundene forventer det.

CTA-er øker suksessen i digital markedsføring
Når du kjører en digital reklamekampanje, oppretter du aktivt en hype for en tjeneste eller et produkt. Du henter oppmerksomhet fra forbrukerne, og du oppfordrer enkeltpersoner til å gå til en side du eier eller har opprettet. Hvis den potensielle kunden kommer på den siden, må han/hun ta et nytt skritt for virksomheten for å gjøre et salg. Det er her CTAen trer inn.

CTA er spesielt viktig i PPC-annonsering (betaling per klikk). Dette formidler umiddelbart kampanjeintensitet for et publikum.

Med websidene dine har du bare en mulighet til å gjøre et godt inntrykk. Du trenger en virkelig god tekst som er perfekt formatert og som leder besøkende mot en effektiv CTA. Når dette ikke skjer, mister du kunder. Du mister dermed en god mulighet til å øke fortjenesten.

CTA-er tiltrekker seg oppmerksomhet
Innen markedsføring må man også tenke på personene som besøker landingssider og ikke nødvendigvis vil kjøpe. Alternativt er de kanskje ikke fremdeles overbevist om å kjøpe. CTA-er kan likevel faktisk friste besøkende.

Hver eneste CTA som er riktig designet, vil tiltrekke seg oppmerksomhet. Folk trekkes øyeblikkelig inn og ender opp med å ønske å klikke på en knapp eller en melding. Basert på fokuset for den digitale markedsføringskampanjen du kjører, er CTA praktisk talt det manglende elementet som er nødvendig for å fullføre eller til og med starte en salgstrakt.

Konklusjoner
Uansett hvilken innholdstype du genererer, må CTA sees på som prikken over i’en. Det påvirker brukeren på et underbevisst og bevisst nivå. Den råde tråden går gjennom teksten (enten leser den fullstendig eller bare skumleser den) og deretter utfører en handling basert på en CTA.

Husk at CTA kan være sammensatt eller veldig enkel. Det har ikke noe å si hva du legger til så lenge det passer for kampanjen du kjører. Bare sørg for at du har en på alle sidene dine.


Oppdag mer fra GunnarAndreassen.com

Abonner for å få de siste innleggene til din e-postboks.