Derfor er SEO viktig for din nettside

For å «booste» din egen nettside eller online butikk er det viktig at du er klar over søkemotoroptimalisering. SEO, Search Engine Optimalization som det heter på engelsk, er en super måte å passer på at akkurat din nettside kommer høyere opp på listen over søkeresultater på søkemotorer som for eksempel Google.

Det er mange måter å drive SEO og vi skal hjelpe deg litt på veien ved å gå igjennom to av måten du kan gjøre det på.

For det første er det viktig å huske at Google er en maskin, men du skal fremdeles skrive til mennesker. Det er mange som det er en god ide å bare linke til en haug av nettsider og skrive en masse populære søkeord i tekstene sine for at de skal passe bedre hos Google. Slik fungerer det ikke i det hele tatt. Dersom du benytter deg av denne strategien vil du raskt oppdage at du ikke får så mye besøk på siden din ettersom Google vil regne det som spam.

SJEKK OGSÅ:  Gratis fonter på FontDaddy.com

Tiltrekk de rette kundene
SEO vil ikke bar hjelpe deg med å få mere oppmerksomhet, det vil også tiltrekke deg de rette kundene. Skriver du for eksempel en blogg om aksjer og trading, er det viktig å bruke de rette ordene som gjør deg relevant i et google søk. Et godt tips kan være å se hvordan andre, større sider gjør det, for å få en ide om hva som funker.

Test det ut selv og sjekk her for inspirasjon til hvordan andre aksjer- og tradingnettsider har gjort det. Det kan være du finner noen nyttige søkeord, som er gode å ha med for å fange lesernes oppmerksomhet.

Organisk og uorganisk SEO
Det er betegnelsen på to måter å drive med SEO på, den organiske metoden er den beste, og går ut på å skaffe klikk og besøk på en mer naturlig måte. Dette kan for eksempel være ved å ha gode anmeldelser, de rette keywords og fornøyde kunder. Det kan likevel være vanskelig, ettersom at konkurransen hos nettsider er svært stor.

SJEKK OGSÅ:  Google: Topp 10 matoppskrifter 2023

Derfor driver mange med uorganisk SEO, som handler om å kjøpe seg flere klikk og besøkende. Dette gjøres blant annet ved å bruke GoogleAds, eller ved å betale seg til toppen av søkemotoren.

God SEO er med andre ord svært viktig når du skal optimalisere din nettside, det vil gi deg flere kunder, og være avgjørende dersom du ønsker kunder og besøkende.


Oppdag mer fra GunnarAndreassen.com

Abonner for å få de siste innleggene sendt til din e-post.