E-wheels.no vant nettbutikk test

Det finnes mange bra elsykkel nettbutikker i Norge, men hvem er best av nettbutikkene? Etter flere tester ble nettbutikken E-wheels.no kåret til vinner.

Jeg har laget mange nettbutikker og har noen små nettbutikker ennå, og jeg har også laget mange nettbutikker for kunder i flere bransjer gjennom årene. Og som de aller fleste andre nordmenn har jeg også kjøpt varer og tjenester i massevis av nettbutikker i flere år. Så hvem bedre enn å gjennomføre en nettbutikk test?

Å lage en objektiv test er likevel vanskelig, for eksempel vil en bransje ha en type brukeropplevelse, mens en annen bransje ha en ganske annen brukeropplevelse. Jeg valgte detaljhandel som sektor og jeg valgte en bransje med ikke så veldig mange nettbutikker å gjennomføre testene på, og jeg avgrenset selvsagt testene til norske nettbutikker.

Og siden det snart er sommer og tid for å komme seg mer rundt utendørs, har jeg testet norske nettbutikker innen elsykler.

Jeg har delt inn testene etter disse kriteriene (i prioritert rekkefølge):

  1. Prisnivå
  2. Utvalg
  3. Brukervennlighet

Prisnivået er viktig og i disse tider en tungtveiende faktor, men prisene må også vurderes opp mot betalingsalternativ, salg, garanti, reservedeler osv. Utvalget i nettbutikken er også helt grunnleggende, og alt fra antall til modeller, fargevalg og så videre blir vurdert. Og selvsagt skal brukervennligheten vurderes, alt fra design, menyer, kategorier, sorteringer og navigering.

Å liste opp absolutt alle nettbutikkene som ble testet og rangere samtlige ble for omfattende, så jeg har kun sortert de 5 beste elsykkel nettbutikkene. Merk at det stort sett var jevnt og i noen tilfeller lite som skilte helhetsinntrykket av nettbutikkene som ble testet. Men rangeringen måtte listes opp og en vinner utropes.

Topp 5 beste elsykkel nettbutikker

Nedenfor er topplisten med de 5 beste elsykkel nettbutikkene i testen basert på utvalg, prisnivå, brukervennlighet og helhetsinntrykk.

  1. E-wheels.no – Testens vinner med 50 modeller med flere valg, størst utvalg av nettbutikkene i kategorien lav pris. Gratis frakt og åpent kjøp i 60 dager et stort pluss, det samme med flere leveringsalternativ. Klart best.
  2. Bikeshop.no – Størst utvalg i testen, men rakk ikke helt opp til testvinner når det gjaldt prisnivå. Nettbutikken hadde dårlig med  leveringsalternativ, men Bikeshop.no har et stort pluss med gratis frakt og Klarna-betaling.
  3. Bikster.no – Bra utvalg og bra prisnivå, også rimelige modeller. Men utvalget var mindre og prisene høyere enn toppsjiktet i testen. Nettbutikken hadde veldig bra sorteringsfunskjoner som gjorde det lett å finne passende modeller.
  4. Sykkelbutikken.no – Nettbutikken har bra utvalg, men høyt prisnivå og er ikke i nærheten av toppsjiktet når det gjelder rimelige modeller. Flere elsykler i nettbutikken var ikke tilgjengelige noe som drar ned helhetsinntrykket.
  5. Evosykler.no – Stort utvalg, flott nettbutikk med mange funksjoner. Dessverre er prisnivået på Evosykler.no alt for høyt i forhold til konkurrentene, og i tillegg var ikke frakt gratis. Nettbutikken var stilig, men med slike priser når man ikke høyt opp.

Det var en lang liste med flere elsykkel nettbutikker i testen, men dette er altså de 5 beste, og vinneren ble altså E-wheels.no. Det er også andre nettbutikker som har varer i denne kategorien som kunne ha kommet med på listen om man skulle teste andre nettbutikker som har elsykler som en liten del av utvalget, for eksempel xxl.no, kajakk-fritid.no og biltema.no.

Har du forslag på flere nettbutikk tester? Ta kontakt med meg på denne siden.

PS: Jeg har ikke blitt betalt av noen av nettbutikkene for å gjennomføre testene.

Oppdatering: Elsykkel nettbutikk testene av E-wheels.no og andre er publisert i Bodøposten.