Elsykler stadig mer populært i Norge

Noen mener kanskje nordmenn er «sidrompa» og dilter etter når det gjelder de store trendene i tiden. Kanskje var det slik for en tid tilbake, men nordmenn for tiden henger absolutt med i svingene.

Nordmenn har vært raske til å ta i bruk internett, smarttelefoner, nettbrett, elbiler, elsparkesykler, smartklokker og elsykler.

Tenk på hva disse nyvinningene har hatt å si for nordmenn. Mange tjenester er nå nesten bare tilgjengelig på internett, nesten alle nordmenn har nå smarttelefoner, elbiler er de mest solgte bilene i Norge og elsparkesykler og elsyker er nå vanlige i bybildet.

Særlig har nok utbredelsen av elsykler overrasket mange. Men elsykler er ideelle når det gjelder å komme seg frem og tilbake mellom skole og hjem eller jobben og hjem. Elsykler er nok også populære i fritiden. Tenk bare på hvor vanlig det er å se elsykler i Oslo.

Utbredelsen har nå ført til at det er en rekke aktører som selger elsykler i butikker i Norge:

  • XXL
  • Intersport
  • Biltema
  • E-Wheels
  • Sport1

Det finnes også flere landsdekkende og lokale aktører innen salg, service og reparasjon av elsykler rundt i landet. Om du for eksempel skal kjøpe en elsykkel i Trondheim, er det derfor viktig å sjekke om du kan få tak i elsykkel tilbehør eller elsykkel reservedeler.

Også om du skal kjøpe en elsykkel i Bergen er et annet viktig moment at elsykler kan trenge reparasjon, og da bør du sjekke om elsykkel butikken også kan yte denne tjenesten siden elsykler kan være mer kompliserte å reparere enn gammeldagse mekaniske sykler.