Facebook og X får norsk konkurrent: Hudd

Hudd AS er stolte av å kunngjøre lanseringen av Hudd, en helt ny sosial app designet for å styrke fellesskap og ekte relasjoner, med et særlig fokus på nærmiljøet. Hudd er nå tilgjengelig for både iOS og Android.

– Vi lever i en tid der informasjon flyter fritt, men det betyr ikke nødvendigvis at sannheten eller positiviteten når frem, sier Eigil Arff Tarjem, grunnlegger av Hudd.

Et norsk alternativ til de globale gigantene

Som en norsk utfordrer til etablerte plattformer som Facebook og X, tilbyr Hudd et helt nytt verdiforslag, designet for trygghet, lokalt engasjement og positiv samhandling.

Hva gjør Hudd annerledes?

  1. Kun ekte brukere – Alle brukere må identifisere seg med Vipps og bruke sine ekte navn.
  2. Fokus på nærmiljøet – Hudd gir deg en lokal nyhetsfeed, med oppdateringer fra venner og naboer i ditt eget nabolag.
  3. Ingen avhengighetsskapende algoritmer – Appen viser kun innhold fra dine venner og nabolag, uten manipulerende algoritmer.
  4. Kronologisk nyhetsstrøm
  5.  Alt innhold vises i kronologisk rekkefølge, uten favorisering av innlegg.
  6. Ingen støyende reklame – Hudd er reklamefri – ingen bannerannonser forstyrrer opplevelsen.
  7. Full personvernkontroll – Du har full kontroll over hva du deler og med hvem.
  8. Positivt fellesskap – Hudd setter klare regler for oppførsel, med fokus på positivitet og respekt.
  9. Oppdag nabolaget ditt –  Utforsk et unikt nabolagskart som setter deg i kontakt med naboer, lokale arrangementer, bedrifter og mer.
  10. 100 % norskeid og norskdrevet –  Hudd AS eies og drives av norske privatpersoner og investeringsselskaper.

– Sosiale medier, som i utgangspunktet skulle bringe oss nærmere hverandre, har utviklet seg til å bli arenaer for drittslenging, manipulering og endeløs scrolling som skaper avhengighet, sier Gründer Eigil Arff Tarjem.

– Plattformene er designet for å holde på oppmerksomheten din så lenge som mulig. Hver gang du scroller, får du en liten dose dopamin, hjernens belønningssignal. Det er som en belønning, men det holder deg fanget. Problemet er at dette skjer igjen og igjen, til det punktet der du faktisk blir avhengig, forklarer Tarjem.