Fantastisk nettbutikk, men hvor er kundene?

Har du flotte produkter til gode priser, men sliter med å få folk til nettbutikken din? Da bør du lese videre, for her får du tips til hvordan du kan øke kundestrømmen.

Over 98% av Norges befolkning er på nett, og naturlig nok handler mange på nettet. Ved hjelp av noen enkle grep kan du øke markedsandelen din betraktelig.

Vær synlig på Google
Den mest populære søkemaskinen på nettet er definitivt Google. Hvis nettbutikken din ikke dukker opp på søkeresultatene til Google, da kan det bli smått med kunder. Heldigvis er det lett å bli synlig på Google. Det første du bør gjøre er at å ha gode nøkkelord som beskriver nettbutikken din. Fortalt med andre ord bør nettbutikken være søkeroptimalisert.

Nettadressen bør skildre det du selger. F.eks. nettbutikken lampemesteren har ordet «lampe» i seg og viser tydelig at det er en side som selger lamper. Lampemesterens nettbutikk er godt eksempel på å være søkeroptimalisert, besøk hjemmesiden her og legg merke hvordan produktene blir beskrevet. Du vil raskt finne ut at de bruker ord som er relatert til lamper, slik som pærer, lys, belysning og ikke minst underkategorier av lamper.

Oppdatert og nyttig innhold
Før da Google sin indekseringsmotor var ny var det lett å manipulere søkeresultatene. Slik at man havnet øverst på søkeresultatene, men i dag er Googles søkeredderkopper mye mer intelligente. Det er ikke nok å bare fylle nettsider med nytt svada for at de blir rangert høyt opp. Innholdet må også være informativ og nyttig.

En produktblogg kan være greit å ha, der du fronter dine produkter med gode tekster og bilder. Dette gir gode poeng for Googles søkemaskin og kan bidra til at du får større synlighet på søkeresultatene. Dette fører dermed til flere kunde og potensielle kjøp.

Bruk sosiale medier
Sosiale medier er veldig kraftig verktøy for å promotere nettbutikken din. Mange nettbutikker samarbeider med toppinfluencers, superbloggere og YouTube-stjerner. Å kontakte en person med mange følgere på sosiale medier og be dem gjøre en produktomtale kan raskt gi deg en hærskare av nye kunder. Naturligvis må den person som omtaler produktet få noe tilbake, men investeringen du gjør kan raskt lønne seg i form av økte profitter.

Mobiltilpasset design
Vi lever nå en mobil-først-verden, og smarttelefonen er som regel alltid innen rekkevidde. Mange handler også nett ved å bruke nettbrett og smarttelefonen. Displayet er mye mindre enn en normal laptop eller desktop-datamaskin, og dette gjør at nettsidedesignen kan se uprofesjonelt ut med mindre den ikke er tilpasset.

Webdesigntjenester kan være dyrt, men det kan lønne seg i lengden. Dersom budsjettet ditt er ikke stort kan du utnytte gjør-det-selv-malene som tilbys hos mange webbuilder-sider. Deretter komplettere det med en webdesigners tjenester, dersom du trenger litt endringer som vanskelig lar seg gjøre alene.


Oppdag mer fra GunnarAndreassen.com

Abonner for å få de siste innleggene til din e-postboks.