– Farlige råd fra influensere fremmer spiseforstyrrelser

Selv vant hun kampen mot anoreksien, men ernæringsveilederen og PT-en Desirée Andersen, mener rådene fra mange norske influensere er skadelige.

Andersen hjelper daglig mange som har et vanskelig forhold til mat, og en gjenganger i innboksen, er spørsmål fra følgerne hennes om råd fra store, norske influensere. 

– Mange influensere gir helt elleville råd om mat og trening. Jeg har selv sluttet å følge flere av dem, fordi det setter i gang negative tanker om mat, kropp og helse. Mine følgere spør stadig om råd ulike influensere gir, er forsvarlige å følge. Veldig ofte er rådene direkte farlige, sier Andersen. 

Som tenåring slet Andersen med anoreksi, og hun vet godt hvor skadelige ekstreme råd om mat og vekt kan være, og hvor stor påvirkningskraft influensere kan ha.  

– Mange skammer seg

– Flesteparten av mine kunder og følgere sier at de får skyldfølelse hvis de spiser noe «usunt». Jeg tror mange av oss kjenner på stress og skam rundt spisevanene våre, sier Andersen. 

SJEKK OGSÅ:  Salget skjøt i været etter TikTok-trend

Det jobber hun aktivt for å gjøre noe med, og rådet hun gir oftest, er å slappe litt mer av, nyte mat uten å veie og begrense for mye og gjøre aktiviteter som gir glede i hverdagen. Hun ønsker å inspirere oss til å lage god, sunn mat, og minske tankekjøret rundt spising. 

14 dagers kickstart gir hun konkrete og enkle råd til en sunnere og sprekere hverdag med en postiv livsstilsfilosofi som passer de fleste. Det handler ikke om hva man skal spise mindre av, men hva man skal spise mer av. 

Å leve sunt skal være lett

Desirée Andersen har gjennom sine atten år som PT og ernæringsveileder hjulpet tusenvis av nordmenn til å legge om til en sunnere og sprekere hverdag. I 14 dagers kickstart har hun laget en dag for dag plan designet for de som har lyst til å spise sunnere og være mer aktive. 

SJEKK OGSÅ:  1 av 2 bryter loven på sommerferie

Dette er boka for de som vil komme i bedre form og få mer overskudd og gjøre det lettere å ta gode matvalg. Andersen gir gode tips for å skape bedre rutiner rundt trening og kosthold, og vet å ta knekken på søtsuget. Boka inneholder ukentlige food preps, konkret kostplan for hver dag, sunn mat som er lett å lage, ferdige handlelister og effektive treningsprogram som passer både hjemme og på treningsstudio. 


Oppdag mer fra GunnarAndreassen.com

Abonner for å få de siste innleggene sendt til din e-post.