Feng shui i hjemmet

Hvis du er en av dem som vil styrke ulike energier og følelser i livet ditt, så har den rette feng shui-innredningen stor betydning for om du når dine mål eller ikke.

Med en optimal feng shui-innredning kan du blant annet oppnå et bedre familie- og kjærlighetsliv, i tillegg til en bedre økonomi. Det handler om å fokusere på hva de forskjellige rommene symboliserer og innrette boligen slik at rommenes lys, møblering og farger treffer de riktige energiene.

Feng shui i stua
Hvis du gjerne vil styrke fellesskapsfølelsen i familien og i det sosiale livet ditt generelt, så kan du også jobbe med energien i stua uansett hvor i boligen den er plassert.

Stua skal være innbydende og hyggelig innredet, gjerne med varme farger og myke tekstiler. Formålet er å gjøre det så hyggelig som mulig.

Ildelementet er helt eminent for å skape en god, hyggelig og sosial stemning. Hvis du vil skape feng shui i stuen din med ildelementet, så skal du bruke røde elementer, bokstaver, ord, bøker, trekantede former, bilder av levende vesener, skinn, skjell og andre ting som kommer fra dyr, i tillegg til alle typer av ild og lys.

Belysningen i stua skal helst være myk og dempet, men stadig kraftig nok til at alle kan se hverandre tydelig. Dessuten skal lyset nå helt ut i alle krokene av rommet, slik at Ch’i energien kan komme seg rundt i rommet uten problemer.

Feng shui på badet
Fargene på badet har en stor effekt på feng shui. Å velge farger som assosierer til de naturlige elementene sørger for at energien blir fordelt godt i rommet. Noen gode valg til feng shui-innretting på badet kan blant annet være sandfarget, brent oransje og bladgul.

Ved å bruke treelementer kan man balansere noe av den ekstra vannenergien som er på badet. Siden planter blant annet representerer treenergien kan du plassere et par planter i vinduskarmen eller på hylla. En liten bambus eller kaktus fungerer helt perfekt.

Her kan du finne massevis av inspirasjon til baderomsmøbler som passer inn i feng shui-innredningen din på badet.

Feng shui på kontoret
Kontoret og arbeidsplassen i hjemmet symboliserer karrierelivet ditt, uansett hvor i boligen det er plassert. Kontoret skal ha et personlig preg med for eksempel diplomer, egne logoer og moodboards. Det viktige er at det er ting som inspirerer deg.

Gjem resten ned i skuffer og skap slik at det ikke forstyrrer deg. Hvis du har for vane å la fakturaer og regninger flyte rundt på skrivebordet er det en god idé å begynne med fakturascanning. Dermed slipper du å ha dem fremme.

Belysningen skal være god, og det må gjerne plasseres noen planter rundt omkring slik at det kommer litt liv til rommet. Til sist bør du sitte med en fast vegg bak deg og ha fri utsikt til dører og vinduer.

Feng shui på soverommet
Soverommet ditt er et symbol på kjærlighets- og sexlivet ditt, uansett hvor i boligen det ligger. Dessverre er soverommet ofte underprioritert i forhold til innredningen av andre rom. Det er jo ”bare” et rom man skal sove i, men det er her du lader opp. Underbevisstheten din trenger også at rommet ser bra ut, i tillegg til at det gir ro til å kunne lade ordentlig opp.

Det skal helst føles sensuelt og som om du får en kjempeklem når du trer inn på soverommet ditt. Det optimale er hvis du elsker rommet så høyt at du helst vil være der hele dagen, fordi det føles så deilig og hyggelig.

Sørg for at det er god utsikt fra senga, slik at du tar noe godt med deg inn i søvnen din når du lukker øynene om kvelden, og ikke minst som du kan ta med deg når du står opp igjen om morgenen.

Skap en imøtekommende stemning med myke farger, dempet belysning og massevis av myke tekstiler. Tilfør også alt du kan av ting som vekker sansene dine på en god måte, som for eksempel lukt og musikk. Spre også gjerne romantiske kjærlighetssymboler rundt omkring i rommet.

Feng shui på kjøkkenet
Kjøkkenet symboliserer rikdom, uansett hvor i boligen det ligger. Med feng shui på kjøkkenet kan du fremelske en følelse av overflod for å forbedre rikdomsenergien i livet ditt. Først og fremst skal du skape et kjøkken du elsker å være i og som fungerer rent praktisk.

Belysningen skal være god. Rydd bort kjøkkenutstyr du ikke bruker slik at energien kan komme rundt alle steder – det innebærer blant annet at det ikke må være mørke hjørner hvor energitilførselen stopper.