Finn beste bank på nett

Å finne den beste banken for noen år siden betydde vanligvis å velge den nærmeste banken. Idag betyr ikke hvor banken har hovedkontor eller filialer så mye lengre, hovedårsaken er naturligvis at vi som oftest bruker bankautomater, nettbank, kredittkort og apper.

I hvilken bank vi har lånene i betyr jo ingenting, man velger jo den banken som har best rente på lånet, ikke den som ligger nærmest. Og når det gjelder kredittkort har man ofte mer enn ett, og det er ikke uvanlig at det ikke er samme bank man har lån i heller. Det er faktisk ikke så uvanlig å ha kredittkort som ikke er fra en vanlig bank i det hele tatt.

Alle bankene tilbyr jo mer eller mindre de samme type banktjenestene, nemlig innskudd, lån og kort. Og apper naturligvis. Noen banker har også andre beslektede tjenester som forsikring og eiendomsmegling, men det er vanligvis ikke avgjørende for hvilken bank man velger å låne penger i.

Det som er viktigst når man velger en bank bruker være renten.

Renten på innskudd er stort sett den samme hos alle bankene og uansett så lav at det utgjør ikke de helt store beløpene i forksjell hvor man har sparekontoen. Men om man har et lån betyr det mye at man velger den beste banken. Endel banker har noe variasjon i boliglån, men de store forskjellene bruker faktisk å ligge i vanlige forbrukslån, altså lån til bil, båt, MC, scooter, oppussing og så videre.

Så om du skal velge en bank på bakgrunn av hvor du skal låne penger er det lånerenten som er avgjørende. Og når det gjelder lånerenten så er det selvsagt den effektive renten man skal se på, selv om den nominelle renten også er en god indikator på hvordan renten er i banken.

Det at man kan velge mellom mange banker gjør det litt mer uoversiktig enn tidligere, det er ikke bare to banker i nabolaget, det er massevis av banker på nettet. Heldigvis finnes det nettsider som gjør hele jobben for deg.

Axo Finans sammenligner renten på det lånet du vil ha, lånebeløp, nedbetalingstid og så videre og velger den beste banken for deg.

Tjenesten er gratis, tar bare noen minutter å fylle ut skjemaet og bankene konkurrerer mot hverandre for å gi deg det beste lånetilbudet. Dermed kan du spare mye penger.

Flott, ikke sant?


Oppdag mer fra GunnarAndreassen.com

Abonner for å få de siste innleggene til din e-postboks.