Finn din kredittvurdering online

Skal du søke om lån vil banker og finansselskap foreta en kredittvurdering av deg og eventuelt din ektefelle, partner, samboer eller kausjonist. Også andre enn banker kan foreta en kredittvurdering av deg.

En kredittvurdering gjort av en bank beregner kredittverdigheten til deg som lånetaker og tar utgangspunkt i inntekt, finansiell historikk, formue og gjeld. En kredittvurdering skal kalkulere risikoen ved å innvilge et lån, eller nærmere bestemt om banken kan risikere å tape penger på lånet.

En dårlig score på kredittvurderingen betyr vanligvis en høy risiko for at låntaker er betalingsudyktig og kan føre til høyere rentesats, eller at kreditor avslår lånesøknaden.

De mest kjente og brukte kredittvurderingselskapene i Norge er Bisnode Credit, Eniro Norge, Lindorff og Experian.

Vanligvis ønsker man å vite om man en kredittvurdering før man søker om et lån, og helst vil man vite om man er kredittverdig og eventuelt hvilket lånebeløp man kan få innvilget om man søker om et lån. Takket være nettsiden LåneScore.no kan du nå sjekket dette selv helt gratis på nettet før du søker om lån.

Gjør en gratis kredittvurdering av deg selv på LåneScore her.

Følgende forutsetninger er gjort for beregning av lånescoren: at din alder er 25 år eller mer, at du har fast arbeid med inntekt 250.000,- eller mer og ingen betalingsanmerkninger.