Fønix bryggeri i Etne i en av verdens største designkonkurranser

Fønix bryggeri i Etne er shortlistet og nominert til ADC Awards (en av verdens største designkonkurranser) og Visuelt (Nasjonalt designkonkurranse) for designet de har laget av en serie med ølbokser for bryggeriet. Som følge av dette er de også presentert i nyhetsbrevet som ADC selv sender ut til alle involverte i 52 land.

Fønix Bryggeri er et mikrobryggeri inne på Fugl Fønix Hotel på Vestlandet. Hotellet er selvstendig drevet og har 34 rom, en restaurant og et bryggeri, som serverer mat og drikke laget av lokale råvarer. Bryggeriet tilbyr gruppeaktiviteter som ølsmaking i bryggeriet.

– Vi er litt i sjokk. Presentasjonen i nyhetsbrevet er en pris i seg selv. Å bli presentert sammen med ikoniske Dr.Dre som står bak Beats blant tusenvis på shortlist er veldig stort, forteller Audun Stene hos Fugl Fønix.

SJEKK OGSÅ:  Ny nettside lansert: StoppBarnevernet.com 

Design som signaliserer entusiasme og glede

Designløsningen formidler et kreativt bryggeri med produkter av høy kvalitet. Merkingen spiller på former og farger, og reflekterer hvert bryggs forskjellige smaker og ingredienser. Det signaliserer også entusiasmen og gleden som følger med å lage ølet. Produksjonen er småskala, og ølet selges kun på hotellet. Etikettene trykkes på selvklebende klistremerker og limes på på bryggeriet for å spare penger og tid. Et system av abstrakte former skaper illustrasjoner laget i samarbeid med Frode Skaren. Designsystemet muliggjør en kort og effektiv prosess for å utvide produktserien, og skape unike komposisjoner for hver ny smak.

SJEKK OGSÅ:  Utviklerne som lager nettspillene

– Det er stort for et lite bryggeri og hotell som oss å bli nevnt i en konkurranse hvor 52 land er representert. Det gjenstår å se om vi blir nominert, men vi har definitivt blitt lagt merke til, noe som er svært hyggelig, avslutter Stene.


Oppdag mer fra GunnarAndreassen.com

Abonner for å få de siste innleggene sendt til din e-post.