Fordelene med kredittkort

Kredittkort har et ufortjent dårlig rykte, mange tror at kredittkort er unødvendige. Men tenk deg at du finner en sofasalong til halv pris, men du mangler pengene der og da. Dermed må du betale dobbel pris for møblene senere. Men hva om du hadde et kredittkort og bare kunne kjøpe møblene likevel? I slike situasjoner er kredittkort utrolig praktiske og en av årsakene til at de er så populære.

Kredittkort har også en innebygd kjøpssikkerhet, dette er særlig smart om du bruker kort for å kjøpe varer på internett. Du er nemlig ekstra sikret mot misbruk av kredittkortet ditt. Noen tror også at kredittkort er dyre, men dette stemmer faktisk ikke helt det heller. Er du for eksempel klar over at enkelte kredittkort har gratis kreditt i opptil 60 dager? Dermed har du et gratis lån tilgjengelig i lommeboken du kan ta ut når som helst. Og enkelte kredittkort har heller ikke gebyrer i det hele tatt.

Kredittkort har ofte flere andre fordeler. Du kan få rabatter på ulike butikker og nettsider, billigere bensin eller diesel. Du kan til og med få billigere flybilletter. Du kan også få spesielle tilbud med rabatter som kun gjelder for ditt kredittkort.

Kredittkortene bruker å ha en reiseforsikring. Det kan finnes endel forskjeller i vilkårene på de ulike reiseforsikringene, så les nøye igjennom avtalen om reiser og forsikring er viktig for deg. Ofte inngår det en avbestillingsforsikring i kredittkortet også. Husk at det er smart å undersøke om reiseforsikringen bare gjelder for deg som kortinnehaver, eller om den inkluderer alle i husholdningen. Enkelte kredittkort har også rabatter på bensinstasjoner. Rabattene gjelder både bensin og diesel, mange inkluderer også bilvask og andre varer på bensinstasjonene. Det finnes også kredittkort med flypoeng eller rabatter på noen flyselskaper. Husk at for å få rabatten eller poengene via slike kredittkort, må du betale reisen med kredittkortet.

Nesten alle betalingskort som har en kreditt tilbyr deg som forbruker rentefrie dager. Du har du en praktisk mulighet til å tilbakebetale kreditten, uten at det koster deg ekstra. Antallet rentefrie dager varierer fra 0 til 60 dager. Akkurat på dette punjktet er det verdt å merke seg at om du bruker kredittkortet smart kan du spare mye penger. Klikk her for å sammenligne kredittkortene og finne det beste kredittkortet.

PS! Ikke alle som søker om kredittkort i Norge kan få det. For å kunne søke om kredittkort må enkelte kriterier oppfylles: du kan ikke ha noen betalingsanmerkninger eller pågående inkassosaker, du må være norsk statsborger og ha bodd i Norge de tre siste årene. Noen kredittkort har inntektskrav, men ikke alle og enkelte kredittkort har også en bestemt aldersgrense.