Geelmuyden Kiese i Sverige kjøper Wikberg&Frisk

Geelmuyden Kiese, som er eid av Paritee, har en definert vekststrategi – både gjennom rekruttering og oppkjøp. Nå akselerer den skandinaviske byrågruppen sin vekst i Sverige gjennom et strategisk oppkjøp av Wikberg&Frisk, med mål om å styrke PR-, markedsførings- og kommunikasjonstilbudet.

Siden 2022 har GK i Sverige mer enn doblet antall ansatte, fra 15 ved begynnelsen av 2022, til 32 ansatte i dag. I løpet av 2023 har også Carolin Wiken blitt ansatt som ny administrerende direktør. Nå kjøper GK det svenske PR-byrået Wikberg&Frisk med mål om å etablere et sterkere tilbud til eksisterende og nye kunder.

– Det er ingen tvil om at Sara Wikberg og André Frisk, grunnleggerne av Wikberg&Frisk, har klart å bygge et byrå som er blant de beste i Sverige på medierelasjoner, strategisk dybde, politisk påvirkning, og kreative kampanjer som virkelig utfordrer. Det er imponerende, og vi ser frem til å gjøre dette til en del av vår virksomhet. Fremfor alt styrker vi GK Sverige ved å tilføre en betydelig kompetanse innen markedskommunikasjon, sier Carolin Wiken, adm. direktør i GK Sverige.

Wikberg&Frisk ble grunnlagt høsten 2019 av byrå-veteranene Sara Wikberg & Andrè Frisk. Byrået har tilbudt tjenester primært innen markeds- og selskaps-PR og har lansert flere kampanjer for kunder som Nordax Bank, Yamaha og Fonus.

– Vi grunnla i vår tid Wikberg&Frisk fordi vi var lei av store byråer. Nå går vi inn i en ny epoke ved å bli en del av GK. Her blir vi en del av et integrert, skandinavisk tilbud, og det blir veldig spennende. GK og Paritee har et svært erfarent team som har ambisjoner i vekst i Sverige, Norge og Danmark i årene fremover. Dette er en reise vi ønsker å være en del av. Vi er overbevist om at vi har mye å lære av GK, samtidig som vi også har mye å tilføre GK, sier André Frisk og Sara Wikberg.

Oppkjøpet av Wikberg&Frisk er en del av GKs morselskap Paritees vekststrategi. Paritee er et holdingselskap med ambisjoner om å investere i innovative internasjonale byråer.


Oppdag mer fra GunnarAndreassen.com

Abonner for å få de siste innleggene sendt til din e-post.