Gratis fonter på FontDaddy.com

Fonter er rundt oss hver eneste dag. Fonter brukes ikke bare i media og på logoer og reklame, fonter brukes på skilt, knapper, fjernkontroller, iPhone smarttelefoner, datamaskiner, nettsider, epost, blogger og så videre.

Alle datamaskiner og software pakker inkluderer endel standard fonter som man kan bruke til forskjellige formål. Dette er fonter de fleste kjenner veldig godt som Times new Roman, Arial, Helvetica og så videre. Disse fontene er utbredte og brukes overalt som for eksempel i bøker, på nettaviser og på forbrukerelektronikk og gadgets.

Bruken av andre fonter enn disse vanlige fontene har eksplodert med utbredelsen av PCer og designprogrammer som brukes av både grafiske designere og webdesignere.

Men også vanlige folk bruker fonter til mange ulike formål som for eksempel til scrapbooking, blogging, invitasjoner, juledekorasjoner, gratulasjonskort og mye mer. Vanligvis koster fonter penger, men noen nettsider har samlet fonter som kan brukes gratis. En av verdens største nettsider for å finne gratis fonter er FontDaddy.com som har titusenvis av gratis fonter.

Fontene er sortert etter font typer, her er noen av font typene du finner på nettsiden:

Fontene kan forhåndsvises og lastes ned direkte fra nettsiden. Nedlastingen er ekstra rask siden font filene er pakket i zip format. Når du har lastet ned fontene, pakker du bare ut filene og plasserer dem i font folderen på din datamaskin.

Merk at det er ulike font lisenser, alle fontene er gratis å laste ned og bruke på din datamaskin, men enkelte av fontene har begrensinger i bruk. Her er de vanligste font lisens typene:

  • Gratis for personlig bruk
  • Gratis for kommersielt bruk
  • Demo
  • Donasjon

De forskjellige gratis lisensene er selvforklarende mens andre lisenser bør kanskje forklares litt bedre. Fonter for demonstrasjon betyr at du kan teste fonten før du bestemmer deg for å kjøpe lisens og donasjon betyr at du kan bruke fonten om du donerer et beløp til font designeren.

Fontene er kompatible med både PC med Windows software og Mac PC med Apple software.