Guide til trygg dating på Tinder

Tinder, sammen med sitt morselskap, Match Group, lanserer Guide til trygg dating i samarbeid med NO MORE, en global ideell organisasjon som jobber for å stoppe seksuelt misbruk og vold i nære relasjoner.

Ifølge Kantar-undersøkelsen som nylig ble gjennomført på vegne av Tinder, uttrykker 21 prosent av nordmenn bekymringer for mulig diskriminering, trakassering eller verbale overgrep mens de dater på nettet*. Når det kommer til å møte noen i virkeligheten, svarer 38 prosent nordmenn at de ville informert noen om hvor de skulle på en date. Likevel ser det ut til at 5 prosent av unge norske single ikke tar hensyn til noen sikkerhetstiltak før de møtes.

Fra i dag vil de som har en Tinder-profil se «tips» hentet fra Guide til trygg dating inne i appen når de blar gjennom potensielle matcher. Det vil også være pop-up-varsler og innboksbeskjeder som oppfordrer til å besøke Guide til trygg dating på NO MOREs nettside. Andre merkevarer innen Match Group-porteføljen vil iverksette lignende oppfordringer.

Guidene tilbyr praktiske tips og råd for hvert trinn av datingreisen (online og i virkeligheten). Dette inkluderer hvordan man best presenterer sitt sanne jeg, oppmuntring til bruk av sikkerhetsfunksjoner i appen, og informasjon om hvordan man identifiserer «røde flagg» og respekterer andres grenser.

– Ofte er det den fysiske sikkerheten vi tenker på når det gjelder trygg dating. Imidlertid fant vi ut at 20 prosent nordmenn i alderen 18 til 29 år er nesten like bekymret for å bli diskriminert, trakassert eller verbalt mishandlet som de er for sin fysiske sikkerhet (26 %). Guide til trygg dating har som mål å informere og spre kunnskap om trygg og sunn dating på en måte som gagner alle, sier Pamela Zaballa, CEO i NO MORE.

Rory Kozoll, Senior Vice-President of Product Integrity i Tinder og Match Group sier følgende:

– Guidene har blitt utviklet for å hjelpe de som dater, både online og i virkeligheten, – fra å sende den første meldingen til hva man bør tenke på når man møtes personlig. Det er viktig å ha sikkerhet i tankene når man går fra appen til en fysisk setting. Det handler også om å etablere og respektere grenser. Vi ønsker å påminne alle som dater om viktigheten av å aldri føle seg tvunget til å opptre på en måte som gjør dem ubekvemme, sier Kozoll.

Kommunikasjon, både digitalt og i virkeligheten, utgjør en vesentlig del av datingopplevelsen. 37 prosent nordmenn i alderen 18-29 år avslører at det har vært tilfeller der de har angret på noe de har skrevet på datingapper eller i sosiale medier.