Helle Ørbeck en SoMe-sensasjon med hverdagsmat

Hun er tobarnsmor, jobber som lærer og er ifølge seg selv «helt vanlig». Likevel har Helle Ørbeck opparbeidet seg 150 000 følgere i sosiale medier. Nå kommer oppskriftene endelig i bokform.

Med lange arbeidsdager og barn som skal på fritidsaktiviteter, kan det være vanskelig å finne energi til å lage sunne middager. Men finnes det næringsrike, raske alternativer til frossenpizzaen, tilpasset en hektisk hverdag? Ja, mener Helle Ørbeck, som ukentlig hjelper sine 150 000 følgere på Instagram og TikTok med å lage rimelig, sunn hverdagsmat. Nå er hun aktuell med sin første kokebok, «Helles kjøkken».

Plutselig mor

Kort inn i studietiden fikk Helle sitt første barn, bare 20 år gammel. Typiske studentmiddager som makaroni og ost måtte byttes ut med sunnere og mer næringsrik mat. Men det var vanskelig å få tiden til å strekke til med en aktiv smårolling, fulltidsstudier og deltidsjobb. 

Helle leste matoppskrifter og prøvde seg frem, og de gangene hun sto fast, var det godt å ha en støttende mamma en kort telefonsamtale unna. Læringskurven var bratt, og etter mye prøving og feiling innså hun at det går an å lage god, sunn mat på rask tid. 

Tenker budsjett

Som aleneforelder fikk Helle god trening i å lage rimelig mat. 

SJEKK OGSÅ:  Facebook markedsføring tips

– Jeg vil ikke bruke mer penger på mat enn det jeg må, derfor er jeg hele tiden på utkikk etter de beste tilbudene, de beste sparetipsene og triksene for å redusere matsvinn. For å få mer mat for pengene har jeg to overordnede målsettinger. Det ene er å planlegge for å gjøre gode valg i butikken og finne gode råvarer. Det andre er å bruke opp så mye som mulig av den maten vi tar med oss hjem fra butikken. 

Deler sine beste tips

For to år siden var Helle i svangerskapspermisjon med sitt andre barn. Da fikk hun ideen om å dele sin kreative tilnærming til hverdagsmaten. Hun åpnet kontoer på Instagram og TikTok, og sultne fans strømmet til for smarte tips og inspirerende oppskrifter. I skrivende stund har tobarnsmoren 91 000 følgere på Instagram, og 67 000 på TikTok.

– Det har vært en utrolig reise. Jeg forstår ikke helt hvordan det har skjedd, men jeg tror folk følger meg fordi de kan kjenne seg igjen. Jeg er en helt vanlig småbarnsmor med liten tid mellom jobb, henting og fritidsaktiviteter. Da gjelder det å ikke legge lista for høyt, men heller prøve å lure og enkle løsninger slik at vi slipper å spise kjedelig mat, sier Helle. 

SJEKK OGSÅ:  OneCall til topps på Norsk Kundebarometer

Ofte er det ikke store grep som skal til.

– Det går for eksempel an å servere god næring fra grønnsaker uten at barna trenger å vite om det, for eksempel ved å putte ekstra grønnsaker i pizzasausen og jevne den, tipser Helle.

Den kjedelige matpakka

Snart er det skolestart, og når hele familien skal få matpakker på morgenkvisten, kan det være vanskelig å finne inspirasjon. Det finnes imidlertid gode, sunne alternativer du ikke må grytidlig opp for å lage, mener Helle. 

– Mange er nok litt «satt» på hva en matpakke kan være. Jeg var det selv. Men visste du for eksempel at havregryn, melk, yoghurt og blåbær blir til en deilig grøt over natten? Med enkle grep kan matpakken smake like godt som den er sunn, og i boken viser jeg hvordan det ikke trenger å være hverken dyrt eller tidkrevende, sier Helle.

«Helles kjøkken» lanseres 21. august.


Oppdag mer fra GunnarAndreassen.com

Abonner for å få de siste innleggene sendt til din e-post.