Høyt investeringsnivå for raskt internett

Tall fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet viser at det i fjor ble investert over 8 milliarder kroner for å gi nordmenn tilgang til raskt internett.

Investeringene i fastnett skal bidra til å gi raskt internett til alle i hele Norge. Dekningsundersøkelsen som ble presentert høsten 2023 viste at 96,6 prosent av norske husholdninger har tilgang til raskt internett. 3/4 av investeringsbeløpet er ifølge tilbyderne knyttet til utbygging av fiber.

Det resulterte i at dekningsgraden for fiber økte med over 5 prosentpoeng i 2023, og ga om lag 125 000 nye husstander tilgang til høyhastighets bredbånd.

– Investeringene ga i tillegg mer enn 230 000 husstander muligheten til å velge blant flere internettleverandører. Det er bra at konkurranse og at valgfriheten til forbrukere øker. Det har ofte en positiv betydning for tjenestene som tilbys og prisen du som kunde må betale, samtidig som det styrker motstandsdyktigheten i nettene, sier fungerende direktør i Nkom John-Eivind Velure.

Altibox-partnerskapet investerer mest i internettilgang. Sammen med Telenor, Globalconnect, Telia, Tampnet og Enivest står de samlet for rundt 90 prosent av investeringene.


Oppdag mer fra GunnarAndreassen.com

Abonner for å få de siste innleggene til din e-postboks.