Hva er søkemotoroptimalisering?

De kan lære om søkemotoroptimalsiering – eller search engine optimization (SEO) – på en skole eller via annen undervisning for å få opplæring i hva SEO er og hvordan man man driver med søkemotoroptimalsiering.

Søemotoroptimalsiering – eller søkeoptimering som det også kalles – handler i kort tekst ut på å få din nettside eller nettbutikk mer synlig i søkeresultatene, det vil si bedre din search engine ranking position (SERP). Din nettside kan for eksempel bli mer synlig ved å bruke søkemotorvennlig tekst slik at søkemotorene lett kan identifisere type innhold din nettside her.

Men det er selvsagt ikke nok alene. Å tilpasse nettsiden til søkemotorene kalles on-page optimization. Du trenger i tillegg å bruke såkalt «outreach», det vil si linkbygging. Linkbygging er en prosess der man får andre nettsider til å linke til din nettside eller nettbutikk. Hver av disse linkene er en slags stemme på din nettside. Jo flere linker du har, jo mer populær er siden og søkemotorene vil derfor rangere din nettside høyere når man søker på ting din nettside inneholder.

Ikke alle disse stemmene eller linkene er like verdifulle. Linker fra såkalte nettsider med autoritet teller mye mer da dem har høyere troverdighet hos Google.

Når det gjelder on-page optimization, altså hvordan man tilpasser nettsiden din, kan man skrive artikler og oppdatere den med nyheter, nye produkter og andre publiseringer. Det er viktig med hyppige oppdateringer slik at man beholder dialogen omkring nettsiden eller nettbutikken.

Hovedpoengene er å holde nettsiden informativ og oppdatert med nytt innhold, samtidig som man regelmessig tar kontakt med andre nettsider for å få nye linker til websiden og dermed blir mer synlig i søkeresultatene og i markedet.

Artikkelen er levert av Seo Scout.


Oppdag mer fra GunnarAndreassen.com

Abonner for å få de siste innleggene til din e-postboks.