Hva gjør at en fargepalett er cyberpunk?

Årene kommer og går og fargetrender endrer seg stadig. I år kan vi forvente en rekke interessante fargepaletter, og av de så er det den fra cyberpunken som er mest populær. Cyberpunk refererertil en subsjanger innen science-fiction fylt med mørke fargerkontraster og avskjærende neonfarger.

Det mest interessante med denne paletten er ikke omfanget av farger, men hvordan forskjellige yrker og industrier har brukt de for å tiltrekke seg nye kunder. Så la oss dykke dypere inn i hva som gjør cyperpunkens fargespekter spennende og hvorfor det kan bli den store trenden i 2021.

Cyberpunk looken består av trehovedkomponenter: geometriske former og sterke neonfarger som lyser opp mørke rom. Elementet som gjør cyberpunk så unikt er den merkelige tilfredsstillende fremstillingen av farger.

Cyperpunkens fargepalett kommer til å ta over 2021
Tiden er inne for å være kreativ med dine bilder og plakater, cyberpunk tilbyr den variasjonen og sci-fi-looken du trenger til dine mest kreative ideer.

Kreative ideer for bedrifter
Med denne nye fargetrenden så kan «whitelabel»-agenturer slippe fantasien helt løs og skape mesterverk innen grafisk design. Denne paletten muliggjør et stort spekter av uttrykk, fra eksentriske vibber til stilfull sofistikert eleganse.

Mange næringer, slik som underholdningbransjen, har tydd til denne paletten for dens tydelige estetikk. Det er en svært populær trend blant webdesignere og paletten blir brukt for å friske opp uttalige mange nettsider. Et godteksempel er storspiller nettcasino. Denne siden er en blanding av klassiske moderne fargerogcyperpunk.

Fargepalett
Paletten er også å finne i dataspill, og det kommende spillet «Cyberpunk» ‒ som allerede har fått mye oppmerksomhet ‒ til og med før det har kommet ut. Spillet er en av storsatsningene i næringen og andre spill kommer nok til å la seg inspirere (eller kopiere) av designvalgene i dette spillet.

Paletten gjør det enkelt å gi dybde til bakgrunnsdesign og få til en futuristisklook.

Futuristisk design
Flyvende biler og levende neonfarger er ikke noe man kan oppleve noen steder i verden, så ved å legge til disse elementene i ditt design blir det mer futuristisk.

Karakterene i denne sjangeren kan være delvis robot og fortsatt besitte menneskelige følelser og hud – her kan man lett leke seg og få mange variasjoner til plakater, spill og grafisk design generelt.

Kort sammenfatning
Selv om mange ser på det som er enkel fargepalett med liten variasjon, så er den mye mer enn summen av sine enkeltdeler og dette kommer tydelig fram når den brukes på riktig måte.

Grafisk design som bruker denne fargepaletten har en tiltrekkende virkning på folk, og det er vanskelig å finne noen som ikke liker denne sjangeren. Det futuristiske designet bruker ofte bakgrunner med en neo-japansk look, og det finnes gater i japan, og lignende land, som kan minne om disse cyberpunk-kreasjonene.

Vi kan slå fast at cyberpunks fargepalett kommer til å utgjøre fargetrend nummer én i 2020, idet den besitter unike egenskaper som gjør den perfekt.