Hvordan bedrive dødtid på internett?

De aller fleste av oss er daglige brukere av internett, enten det er på mobiltelefon eller datamaskin. Samtidig er det et kjent faktum at mange bruker mye tid – uten å egentlig gjøre noe som helst spesifikt. Vi skal se om det finnes noen gode muligheter for konstruktivt tidsfordriv.

Lær et nytt språk
Det å kunne flere språk er en kjempefordel for alle og enhver. Tenk bare på hvor vanskelig det hadde vært å reist rundt dersom du ikke kunne snakke engelsk? Selv om de fleste nordmenn allerede snakker engelsk på et godt nivå, er det definitivt gode grunner til å lære seg et tredje språk. Ingen forventer at man kan lære seg et nytt språk på noen uker, det kan ta tid å komme seg oppover språkstigen som indikerer hvilket nivå du er på.

Man kan enkelt laste ned apper til mobilen som kombinerer læring med spill. Kanskje er du en av mange nordmenn som ferierer på Kanariøyene eller langs solkysten på Spanias fastland? Da kan du benytte denne tiden på å lære deg noen dagligdagse spanske gloser, som du kan prøve ut i praksis neste gang du reiser dit.

Kos deg med spill
Man kan selvsagt ha det litt gøy mens man sitter på nettet. Enten man spiller spill på mobiltelefonen, PC-en, eller på en spillkonsoll, finnes det mange muligheter. Ikke alle spill må foregå på internett. Dersom dere er flere som er hjemme sammen, kan dere spille tradisjonelle brettspill som monopol, ludo, eller yatzy.

Bingo er et annet spill som er en favoritt for mange nordmenn. Dersom man ønsker å spille på nett kan man prøve et nettsted slik som Bingo.com Kasino. Mange har nok hyggelige minner til bingospilling sammen med besteforeldre i en av de mange bingohallene som finnes rundtomkring i Norges største byer.

Lær deg noe helt nytt
Hva med å bruke dødtiden til å lære seg en helt ny egenskap? Kanskje har du alltid ønsket å kunne programmering? Hva med bilderedigering? Det finnes ingen grenser for hva man kan lære seg på nettet i dag. Det finnes både gratiskurs og kurs som koster penger.

På YouTube finner man instruksjonsvideoer til nesten alt mellom himmel og jord. Det er et enormt spekter av ting man kan lære seg på nettet.

Se filmer og serier på strømmetjenester
Netflix har meget travle dager. Enkelte har vært bekymret for om den totale belastningen strømmetjenesten opplever i disse dager, faktisk blir for stor, og at internett kan bryte sammen. Dersom du har lyst til å sette deg ned i godstolen og se en TV-serie eller film du ikke har hatt tid til å se tidligere, er dødtid det perfekte tidspunktet å gjøre det på. Det finnes mange strømmetilbydere på markedet, og noen har også disse inkludert i TV-pakken sin her i Norge. Man kan også strømmen via mobilen sin.

Det er mye man kan fordrive tiden med når man sitter hjemme, spesielt takket være internett. Det er kun fantasien som setter grenser for hva du kan finne på å bedrive tiden med. Utforsk horisonten, og vurder om du foretrekker egenutvikling eller underholdning. Eventuelt en kombinasjon av begge deler.