Hvordan finne lån på nettet?

Det er utrolig mange banker og lånesteder som tilbyr lån uten sikkerhet på nettet og det kan være nesten helt umulig å finne ut av hva som er tryggest, best og billigst å velge. Det finnes også utrolig mange forskjellige typer onlinelån.

Her forteller jeg deg hvordan man finner lån på nettet.

Hva er forskjellen på forbrukslån, hurtiglån og sms-lån?
Hvis man vil låne penger online kan det være lurt å sette seg inn i hva de ulike lånetypene innebærer for deg som eventuell låner. Ofte er det veldig små forskjeller som adskiller de ulike lånetypene og det kan være vanskelig å hvite hva lånene egentlig går ut på. Når det kommer til lån på nettet, er det i det store og det hele nesten alltid snakk om et forbrukslån i en eller annen størrelse.

Et forbrukslån er som navnet tilsier, et lån til forbruk. Dette er også en type lån man kan få i en fysisk bank, men når man tar opp et forbrukslån på nettet, fungerer det litt annerledes. Det er nemlig snakk om et såkalt usikret lån, eller lån uten sikkerhet, som vi vil forklare videre hva går ut på under.

SJEKK OGSÅ:  Få trafikk med Bedriftsbasen.no

Hva er lån uten sikkerhet?
Et lån uten sikkerhet er et lån hvor man ikke behøver å stille sikkerhet for lånet i form av eiendom eller verdigjenstander. Når man låner penger i en fysisk bank, enten om det er forbrukslån eller en annen form for lån, er det vanlig å skulle stille sikkerhet for lånet. Lån penger uten sikkerhet, når du låner penger på nettet. Når man låner penger online, skal man ikke stille noen sikkerhet, derfor kaller man det lån uten sikkerhet.

Dette betyr dog at det i de fleste tilfeller kan være litt dyrere å låne penger på nettet enn i en fysisk bank, fordi banker og lånesteder på nett bruker høyere gebyrer og renter for å oppveie for manglende sikkerhet. Når man låner penger i en fysisk bank, er det vanlig å skulle oppgi hva du skal bruke pengene på. Dette er ikke tilfellet når du tar opp et lån på nettet. Det er ingen som spør hva du skal bruke pengene på, og du kan bruke lånet på akkurat det du ønsker.

SJEKK OGSÅ:  Hva er kapital?

Husk å sammenligne lån!
Det er alltid en god ide å sammenligne flere lån før man velger hvilken låneleverandør man eventuelt ønsker å skrive under en låneavtale med. Denne signeres som oftest med BankID. Lån 30.000 og sammenlign flere lån for å finne det beste tilbudet. Når du sammenligner lån, kan det være mange penger å spare, fordi du kan få et fullstendig overblikk over hvilke forskjellige låneleverandører som tilbyr det beløpet du ønsker å låne, til hvilken rente og på hvor lang løpetid.

Dermed kan du fort se hvilket lån som eventuelt er det beste lånet for deg og det du søker. Det beste lånet for deg er ikke nødvendigvis det beste lånet for alle, derfor er det lurt å sammenligne for å se forskjeller i pris og vilkår før du velger.

Husk at det er viktig å ikke låne mer enn du reelt sett har råd til å betale tilbake.


Oppdag mer fra GunnarAndreassen.com

Abonner for å få de siste innleggene sendt til din e-post.