Hvordan forberede seg på økende strømpriser?

De siste årene så har det vært en ekstrem utvikling i prisen på strøm. Fortsatt har Norge noe av den billigste strømmen i verden hvis man sammenligner med vår inntekt, men nå begynner likevel nordmenn å kjenne at strøm begynner å bli kostbar.

Så hva kan man gjøre for å få så billig strøm som mulig? 

Det første du burde gjøre er å sjekke din strømavtale. Det finnes flere nettsider som tilbyr en slags strømtest. Her kan du enkelt sammenligne strømavtalen du har i dag med andre leverandører og kanskje du finner en bedre avtale enn du har i dag.

Det gjelder her å være veldig oppmerksom på at du ikke går på et «lokketilbud» med en billig inngangspris men som blir svært kostbart over tid. 

SJEKK OGSÅ:  Gratis ting på nettet

I tillegg så er det flere andre tiltak du kan vurdere for å redusere din pris på strøm betraktelig. Det første du burde vurderer er å se på muligheten for å installere solcellepaneler på din bolig. Dette vil ikke gi deg noe umiddelbar effekt men over tid så vil du kunne redusere din totale pris på strøm betraktelig.

Den norske stat har igjennom ENOVA svært gunstige ordninger som gjør at en investering i solcellepaneler nå med utgangspunkt i dagens priser vil produsere «gratis strøm» i 10-15 år. 

Hvis du leier eller ikke har budsjett til å installere i solcellepanel så kan det være en veldig god ide å gjøre små investeringer og bruke små triks for å spare strøm. Det beste og billigste tipset er å slå av lysene i rom du ikke bruker. Et annet godt tips kan være å kjøpe en wifi-kontakt til panelovnen din, da kan du slå den av når du går ut av leiligheten på jobb og slå den på slik at leiligheten din blir varm til du kommer hjem. 

SJEKK OGSÅ:  Spiller du Fantasy?

Oppsummert så er det derfor svært enkelt å spare penger på å gjøre flere mindre tiltak for å spare strøm.

Det handler om å gjøre de små tingene og følge med på regningen når den kommer!


Oppdag mer fra GunnarAndreassen.com

Abonner for å få de siste innleggene sendt til din e-post.