Hvordan markedsfører nettspillene seg?

Internett har opplevd en voldsom utvikling på bare få år. Nettet har revolusjonert reisebransjen, musikk, shopping, underholdning, kommunikasjon og ikke minst spill.

Det er i dag ikke en eneste person med tilgang til internett eller smarttelefoner som iPhone eller Android som ikke har spilt nettspill.

Og å spille spill er jo noe vi alle er vokst opp med, fra barnealderen da vi spilte brettspill, ballspill, kortspill til voksen alder der vi spiller dataspill, pengespill, oddsspill og avanserte kortspill.

Kombinasjonen med at spilling er populært for begge kjønn og nesten alle aldre har ført til en enorm økning i tilbudene vi som spiller spill kan velge mellom. I dag kan man spille live video poker, spennende turneringer og spilleautomater.

Det er ikke lengre bare kroneautomater, kabaler, lodd, bingo og tippekupongen å velge mellom. Men mange av spillene vi spiller nå er ikke tilgjengelige fysisk i Norge, det har med lovgivningen å gjøre men heldigvis har alle en PC eller mobil og kan spille helt lovlig på den måten.

For eksempel finnes det hundrevis, om ikke tusenvis, av spilleautomater på nett å velge mellom. Det er klassiske spilleautomater i mange forskjellige varianter, men også mange spilleautomater som er helt nye.

Spesielt spilleautomater med temaer som Ozzy Osbourne, Playboy og mange mange flere er veldig populære fordi det kombinerer spenningen om å vinne penger med å bli underholdt av for eksempel favorittbandet ditt.

Men utfordringen for spillselskapene er å markedsføre seg for norske spillelystne. De markedskanalene som de fleste legger merke til er kanskje TV-reklame, men også sponsing av idrett og kultur er en metode spillselskapene reklamerer på.

Internett er selvsagt også en naturlig måte å nå folk som har PC og mobil på, da er man jo allerede online og kan bare klikke seg rett inn på spillsiden og begynne å spille.

Men i tillegg til disse måtene, er konkurransen ganske hard spillsidene imellom. Derfor får spillerne tilbud om gratis spill, gratis penger, bonuser, jackpotter og mye mer. Ja, enkelte spillere blir til og med invitert til store spillturneringer der premiene er ganske store.

Mediene dekker med jevne mellomrom nordmenn som har fått utbetalt store pengepremier på å spille spill på enten mobilen mens man er på farten eller datamaskinen hjemmefra.