Hvordan skaffe seg en jobb i 2020

Landets økonomi er i bedring, og arbeidsledigheten er den laveste på over 10 år. En gryende optimisme rår over oss når vi ser fremover og spekulerer i hva dette nye tiåret har å by på. 2020 er derfor et perfekt år å skaffe seg en jobb, enten du er helt ny på jobbmarkedet eller du ønsker å bytte til en bedre betalt jobb med mer fordelaktige betingelser.

Søkeprosessen for å finne seg en stilling kan være en stor prøvelse, og de fleste av oss har måttet gå ut av komfortsonen flere ganger for å lande drømmejobben. Med noen få grep kan ting bli mye enklere, så les videre for å få noen gode tips som kan være til stor hjelp på veien.

Hvordan finner jeg de utlyste stillingene?
I vår digitale tidsalder er det nesten ingen som annonserer stillinger i papiraviser lenger. Det meste foregår på internett, og det finnes mange aktører som på en oversiktlig måte presenterer ledige jobber på sine nettsteder og portaler. Det er bare å gjøre et søk på internett, så vil du finne tusenvis av slike spesialister som mer enn gjerne ønsker å hjelpe deg. Den store fordelen med dette er selvfølgelig forenkling og tidsbesparelse ettersom det er så utrolig lett å filtrere de jobbene som er mest interessante for deg. Trenger du personlig assistanse, er det selvsagt mulig å få det også hvis du ber om det.

En annen metode som er i vinden for å finne jobber om dagen er gjennom nettverk, eller såkalt networking. Ettersom det å ansette kan være en meget dyr og tidkrevende prosess for mange selskaper, har det å ha en stor omgangskrets vist seg å være gull verdt. Stadig flere selskaper finner nå egnede kandidater gjennom mennesker som allerede er ansatte, og dette kan ofte være et svært så attraktivt alternativ for ansettelse. Sørg derfor for å sette av tid til å bygge opp nettverket ditt allerede nå.

Kunsten å skille seg ut
Konkurransen kan ofte være knallhard på de mest attraktive stillingene. Det er ikke til å stikke under en stol at selve søknadsprosessen er den viktigste faktoren som avgjør om du får en fot innenfor eller ikke. Det er derfor du må gjøre en stor innsats når du utarbeider søknaden din for at den skal kunne skille seg ut i den store bunken av andre søknader.

Du kommer ikke utenom en godt strukturert og oversiktlig CV. Har du ikke dette på plass, kan du regne med at hele søknaden din går i søpla. Å lage en slik ultimat CV er ikke bare bare. Små detaljer som du kanskje ikke har tenkt over kan utgjøre hele forskjellen. Det er derfor vi anbefaler alle jobbsøkere å få hjelp til å lage en ordentlig og profesjonell CV.

Et nettsted som har spesialisert seg på nettopp dette er cv malen. Her kan du velge blant tyve CV-maler som er spesialtilpasset med profesjonelle, moderne, kreative og elegante utforminger. Du kan selv definere farger og skrift samt velge hvilket språk CV-en skal være på. En bedre hjelp på veien i jobbsøkerprosessen finner du ikke!