ice gir en måned gratis til alle kunder med roamingproblemer

En omfattende feil hos en global signaleringsleverandør har skapt problemer for norske ice-kunder i utlandet siden onsdag ettermiddag.

Som følge av dette, har ice besluttet å dekke månedsavgiften for en hel måned for de berørte kundene.

– Vi er svært lei oss for at mange av våre kunder på ferie og reisefot får en slik dårlig opplevelse og kommer derfor til å kreditere én månedsavgift til alle de berørte, sier kommunikasjonssjef Andreas Veggeland i ice.

Slipper avgift

Månedsavgiften vil krediteres på fakturaen for juli måned, som er den fakturaen kundene mottar i august.

SJEKK OGSÅ:  Instabox nå på xxl.no

– Alle som har vært berørt av feilen, blir kreditert automatisk. Berørte kunder trenger ikke å kontakte oss for å få denne kompensasjonen, sier Veggeland.

Underleverandøren jobber fredag ettermiddag fortsatt med å rette problemene som påvirker tjenesten til både ice-kunder i utlandet og flere andre utenlandske mobiloperatører.

Jobbes med stabilisering

– Vi ser at rettetiltakene fører til at flere av våre kunder nå har fått tjenestene tilbake, men det jobbes med stabilisering og det vil ta noe tid før alle har normale tjenester. Dette skyldes at systemet som har utfall, er et verdensomspennende nettverk med mange millioner kunder og trafikken må slippes tilbake gradvis for å ikke skape ytterligere problemer, sier Veggeland.

SJEKK OGSÅ:  Coop tester ny type lydannonse i mobilspill fra Bauer Media

Kundene kan ikke gjøre noe selv for å fremskynde feilrettingen, men det kan være lurt å sette telefonen i flymodus og tilbake igjen eller skru den av/på med jevne mellomrom for å sjekke om tjenestene er kommet tilbake.


Oppdag mer fra GunnarAndreassen.com

Abonner for å få de siste innleggene sendt til din e-post.