Influensere kastet ut av Stein Saks Papir mesterskap

Tiktokerne Sebastian Brevik og Henrik Viken skulle bare delta i Norgesmesterskapet i stein, saks og papir i Oslo torsdag 3. august. Deltakelsen ble imidlertid av det korte slaget.

Norsk forbund for stein, saks og papir (NFSSP) inviterer hvert år både nye og gamle deltakere til NM i nettopp stein, saks og papir.

Arrangementet har for vane å gå ryddig for seg, men under 2023-utgaven fikk de to norske tiktokerne, Sebastian Brevik og Henrik Viken, marsjordre før de i det hele tatt startet konkurransen.

Schpell.com tok en prat med Brevik etter hendelsen.

– Når vi ankom til stedet var det veldig god stemning. Vi hilste og introduserte oss til alle deltakerne, og ikke minst kjøpte øl til alle mann, sier Brevik.

Han forteller at de ønsket å skape blest rundt turneringen.

– ­Vi sørget for at alle samtykket til å bli filmet, da vi ønsket å lage noe kult content av dette for å skape mer blest rundt folkesporten stein, saks og papir. Vi hadde også snakket med de (NFSSP) via Facebook for å forsikre oss om at vi var velkomne, understreker Brevik.

Brevik og Viken gjorde videre et intervju med Martin Giset, president for NFSSP. Brevik legger til at stemningen var god og at intervjuet ble gjort uten noen problemer. 

Så kom kontrabeskjeden.

– Plutselig kommer en person og spør om å få ta en prat med presidenten. Når han kommer tilbake får vi beskjed om at vi er ikke velkomne i turneringen og blir rett og slett kastet ut.

Viken og Brevik får ingen umiddelbar begrunnelse når de etterspør en forklaring, men sistnevnte kan i dag fortelle at det handler om tidligere kontroversielle uttalelser.

– Etter litt fram og tilbake får vi vite at det er på grunn av mine tidligere uttalelser hvor jeg snakker om at det finnes bare 2 kjønn. Dette ville de imidlertid ikke si direkte til oss.

Brevik synes også det er synd at kompisen ble nektet å delta på grunn av hans tidligere kjønnsuttaleleser. Han forteller at arrangementet i utgangspunktet var åpent for alle og at forbundet ga beskjed om at de er for inkludering.

– Vi synes dette er en trist hendelse og en trist dag for folkesporten stein, saks og papir, avslutter Brevik.


Oppdag mer fra GunnarAndreassen.com

Abonner for å få de siste innleggene til din e-postboks.