Jobb hjemmefra – en ny hverdag i dagens samfunn

Den tradisjonelle tankegangen med at alle skal jobbe på et felles kontor og ute i bedriftene er ikke lenger like aktuell som den en gang var. Flere arbeidere får mer og mer fleksibilitet, spesielt her i Norge. Det betyr at mange benytter mulighetene til å jobbe hjemmefra.

Hjemmekontor en praktisk løsning for de som har muligheten
Det er utvilsomt mange fordeler med å kunne jobbe hjemmefra dersom man har muligheten. Ofte er dette forbeholdt yrker der man jobber på nettet via datamaskinen, eller yrker som lærere, skribenter og tilsvarende, som kan ta med seg en del av arbeidet hjem. En av de beste fordelene ved å jobbe hjemmefra er at man sparer tid. Man slipper å sitte i pendlertrafikk, noe som samtidig hjelper på miljøet. Det er et kjent faktum av pendlertrafikk er med på å forårsake luftforurensning i storbyene våre. Jobber man hjemmefra sparer man miljøet, og du kan benytte tiden du sparer til å gjøre andre ting, som en tur i marka, eller en treningsrunde.

Passer ikke for alle yrker
Dessverre er det ikke slik at alle kan flytte jobben hjem. De som jobber i serviceindustrien, ansikt til ansikt med andre mennesker, har ingen muligheter for å jobbe hjemmefra.

Det er den gang slik at ikke alle yrker kan ha de samme fordelene.

Hvilke jobbmuligheter finnes for de som ønsker å jobbe hjemmefra?
Dersom man tenker at man ønsker å jobbe mye hjemmefra, bør du vurdere hvilke bransjer som kan være aktuelle for deg. En klassisk kontorjobb der man ikke har kundekontakt kan være en av de mest normale jobbene der man kan jobbe hjemmefra.

Poker er blitt et svært utbredt spill i Norge de seneste årene. Kortspillet har alltid vært populært, men etter at en nordmann vant 35 millioner kroner for noen år siden, har flere sett mulighetene for å livnære seg på poker. I poker kan man kombinere flere egenskaper, blant annet strategisk tenkning og analyse, tålmodighet, fokus, disiplin, psykologi og evnen til å holde hodet kaldt. Mange har erfaring med å spille poker fra spillnettsteder som Unibet, og flere ser på denne situasjonen som et ideelt tidspunkt for å investere mer tid til å forbedre pokerferdighetene sine.

Andre kan se på mulighetene som finnes for frilanserjobbing på nett. Flere nordmenn jobber allerede på nettet med ulike typer frilansjobbing: Oversetting, transkripsjon, artikkelskriving, oppretting og validering av innhold til AI-tjenester, samt korrekturlesing. Det finnes faktisk veldig mange muligheter på nettet. Dersom du har en felt du er spesielt kunnskapsrik om, er det definitivt verdt å utforske hvilke muligheter som finnes. Er du ekspert innen et bestemt felt, kan du opprette konto på de mange frilansernettstedene som finnes, slik som UpWork og Freelancer, og se hvilke muligheter som finnes. Norsk er et relativt ettertraktet språk innen mange av disse bransjene.

Viktig å tilpasse seg så godt man kan
Uansett hvilken situasjon man er i, gjør man lurt i å vurdere hvilke muligheter som eventuelt finnes.

Det å bytte karrierevei er noe man fint kan gjøre uansett alder, dersom du ser bedre muligheter i en annen sektor.