Jørgen Heid blir ny direktør for Strategi- og mediedivisjonen i NRK

Jørgen Heid kommer fra jobben som strategisjef i Strategi- og mediedivisjonen, og har vært fungerende direktør for divisjonen siden august 2022.

Heid har bred erfaring fra flere områder i NRK og har tidligere jobbet med produksjon, før han etter hvert gikk over til prosjektleder innenfor et bredt spekter av områder som distribusjon og organisasjonsutvikling. Fra 2016 fikk Jørgen ansvar for strategiarbeid og strategiprosesser, og fikk senere et utvidet ansvar i Strategi og medier som strategisjef.

– Jeg er veldig glad for å få Jørgen med på laget. Han er en svært kompetent, raus og engasjert leder, som kommer til å løfte Strategi- og mediedivisjonen videre inn i en ny tid. Jørgen utmerket seg blant mange sterke søkere med sitt brede interessefelt og strategiske fokus, sier kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen. 

SJEKK OGSÅ:  Samler avisene i Finnmark

I Strategi- og mediedivisjonen får Heid det ordnede ansvaret for at NRK ivaretar helheten i samfunnsoppdraget. Dette innebærer det overordnede ansvaret for NRKs strategi, og prosesser knyttet til utvikling og implementering av strategi. Strategi- og mediedivisjonen er ansvarlig for hva som skal publiseres på de ulike plattformene, og bestiller innhold i dialog med de programproduserende divisjoner i NRK og fra eksterne produsenter. I divisjonen inngår medieanalyser, marked- og kommunikasjonsaktiviteter, innkjøp av rettigheter og flere andre sentrale områder.

SJEKK OGSÅ:  Schibsted: Dette avgjør tilliten til redaktørstyrte medier

– Jeg gleder meg veldig til å få fortsette i denne jobben, og jobbe videre sammen med alle de dyktige folkene i Strategi og medie-divisjonen, og i NRK.  Det er flere utfordringer og muligheter for NRK fremover, og disse skal vi gå løs på sammen, sier Heid.

Heid tiltrer rollen umiddelbart.


Oppdag mer fra GunnarAndreassen.com

Abonner for å få de siste innleggene sendt til din e-post.