Start juleshoppingen på nettet

Det er ennå ikke desember men jakten på julegavene begynner lenge før julaften, og om du ikke planlegger innkjøp i panikk på lillejulaften bør du starte med å kikke på gaveideer og priser nå. Årsaken til at man begynner med juleshoppingen tidligere enn før om årene er at man kjøper mer og mer på nettet istedenfor lokale butikker og kjøpesentre.

Nettbutikkene har leveringstid, så har du postgang. Deretter skal man pakke inn og kanskje sende pakkene via posten til den som skal ha den, og enda flere dager kan få med. Og om du kjøper på nettbutikker i utlandet må du regne med flere uker leveringstid. Derfor er det smart å starte innkjøp til julegaver og julepynt i oktober. Å ta juleshoppingen i november kan fort bli knapt og kjøper du julegaver i nettbutikker i desember må du rett og slett ha flaks for å kunne ha gavene under juletreet til rett tid.

Før du begynner å lete i nettbutikkene kan det lønne seg å få litt inspirasjon om hvilke typer julegaver man kan kjøpe, hva som er trendene og hva som er populært.

Her er noen gode julegaveideer:

  • Opplevelser
  • Reiser
  • Samleobjekter
  • Ekstrautstyr
  • Gadgets
  • Kjøkkenutstyr

Man ønsker vanligvis å unngå å kjøpe noe alle andre kjøper, eller kjøpe noe fantasiløst. Man trenger ikke bruke så forferdelig mye penger på julegavene, det er som de sier, tanken som teller. Når du har begynt å tenke på mulige julegaver er tiden inne for å kikke på de ulike nettbutikkene som er tilgjengelige.

Problemet er selvsagt at det finnes massevis av nettbutikker, og de færreste av oss har tid til å begynne å lete etter, sammenligne og rangere titusenvis av potensielle nettbutikker. Søkemotorene kan gi en god indikator på hvilke nettbutikker som kan passe, men de rangerer ikke beste priser, best kvalitet og så videre. Så hvordan finner man de beste nettbutikkene?

Nettkataloger har en stor fordel når det gjelder å finne anbefalte linker, årsaken er at nettkataloger samler, sorterer, viser og rangerer nettsider med kvalitet. Dårlige nettsider vi du vanligvis ikke finne i nettkataloger i det hele tatt.

En nettside som er bra å starte med er BedriftsGuiden.no. Dette er en av landets eldste nettkataloger og har mange kjempebra nettbutikker i kategorien shopping. Du kan også klikke deg videre til klesbutikker, gull og ur etc.

Emnekatalogen Lenkeguiden.no er også en smart måte å finne gode nettbutikker på. Sjekk emnet butikker i Lenkeguiden.no og du vil sikkert finne en nettbutikk som passer for deg.

Så om du for eksempel vil finne en butikk som selger tilleggsutstyr for iPhone og Apple Watch vil du kunne finne nettbutikken AppleShopaholic,com. Der kan du søke etter ladere, holdere, deksel og alt mulig annet.

Men om du ikke finner eller kanskje ikke ønsker å kjøpe på en nettbutikk kan du sjekke butikker som holder til nærmere der du bor, da kan Bedriftsbasen.no hjelpe deg. Om du bor i Oslo kan du sjekke bransjen butikker i Oslo så kan det hande du finner en lokal butikk som selger det du vil ha.

Da gjenstår det vel bare å ønske alle sammen en god juleshopping?!


Oppdag mer fra GunnarAndreassen.com

Abonner for å få de siste innleggene til din e-postboks.