Juliprøysenland.no lansert

Prøysenkommunen Ringsaker har lansert en egen nettside om jul, juliprøysenland.no, hvor den gode, hjertevarme Prøysenjula deles med hele Norge.

Ikke bare for å friste til å komme på besøk, men også for å by på inspirasjon og julestemning til alle – hvor man enn befinner seg. 

Arven etter Alf Prøysen

Uansett hvor i Norge man kommer fra blir det ikke ordentlig jul uten Prøysen. For det er når ungene på senhøsten begynner å synge Musevisa at vi vet det ikke er lenge igjen. Og når tonene fra Julekveldsvisa triller over radioen, da er det jul! Da leser vi «Snekker Andersen og Julenissen» for de små, og drømmer kanskje om at en skulle ha vøri fire år i romjul’n.

Prøysenlandet Ringsaker

Alf Prøysen ble født og vokste opp på husmannsplassen Prøysen i Ringsaker, i omgivelser som fikk prege både hans kunstneriske liv og verker. Mange av historiene til Alf Prøysen ble satt ord på og formidlet med hjemstedet Ringsaker som bakteppe. 

Ringsaker er Prøysenland, og det synes kanskje aller best når det er jul. For i Ringsaker er jula fortsatt lik som den gang fortellingene og sangene til Prøysen ble skapt. Ofte med snø, alltid med masse granbar og kongler, røde låver og skigarder. Fuglenek med silkebånd og dompaper med røde, runde bryst – for ikke å snakke om Mjøsgårder, like stemningsfulle som på postkortillustrasjoner.

Fra opplevelser til mat og gjør-det-selv-prosjekter

Historiene til Alf Prøysen minner oss om hva den norske jula virkelig handler om – det å være sammen, glede seg, pusle med juleforberedelser, kjenne på duftene og lage mat etter oppskrifter som går i arv i generasjoner. 

På nettsiden finner man matoppskrifter, strikkeoppskrifter, tips til gjør-det-selv-prosjekter, og ikke minst inspirasjon og stemning. Den digitale kalenderen viser juleprogrammet med oversikt over markeder, julekino og julearrangement av mange slag. Uansett er alle velkommen innom juliprøysenland.no, når som helst. Der vil man finne julestemning hele året!


Oppdag mer fra GunnarAndreassen.com

Abonner for å få de siste innleggene til din e-postboks.