Karriere som croupier?

Spillmarkedet er voksende, særlig på nettet med stadig flere spillsider. Nye vaner og ny teknologisk utvikling gir muligheter for nye yrker og karrerierevalg. Dette gjelder også inne spill, internett og smarttelefoner. Et yrke som er i fokus med stadig mer spill som underholdning og innovasjon innen nettbaserte spill er croupier som yrke. Det er også et økende antall norske spill på nettet, du kan se et utvalg her: Norske-casino.eu.

Å jobbe som croupier kan være svært attraktivt, det er godt betalt, det er nesten ingen nedleggelser og markedet ekspanderer slik at karrieren er ganske sikker. Mulighetene for å jobbe som croupier i Norge er ganske begrenset siden man har en restriktiv lovgivning, unntakene er ulike statskontrollerte pengespill. Men det finnes ledige relaterte stillinger innen for eksempel bingo, kiosker, lodd, samt spill på internett og mobile applikasjoner på f.eks. iPhone.

Merk at spillere kan ha ulike holdninger til croupierer, eller kansje rettere sagt fordommer. Enkelte deltakere i spill kan se croupieren som en fiende som saboterer spillet og ødelegger mulighetene for enten gevinster, bonuser eller jackpotter.

Dette stemmer selvsagt ikke, en croupier skal kun overse spillet og se til at alle spillereglene følges, uansett om huset taper eller vinner, og uansett om spillere taper eller vinner.

Og hva har en croupier å tjene på å ødelegge for spillerne? Ingenting. Croupieren mister både spillere og stillingen om slike tillitsbrudd avdekkes. Det er en rekke kontrollmekanismer på plass for at dette ikke skal finne sted, bl.a. video overvåking og jevnlige fysiske kontroller og undercover spillere. Jobber du som croupier og blir tatt i et regelbrudd vil du bli oppsagt umiddelbart. Du kan ikke regne med noen tabbekvote.

En croupier kan ikke heller ikke påvirke spillet på noen måte, spillene og spillereglene er nemlig regulerte av ulike spillorganer som godkjenner spillene, spillstedene, og autoriserer både eiere, ansatte og spillesider.

Derfor er det bl.a. påkrevd med strenge bakgrunnsjekker av alle som jobber innen spillindustrien, særlig eiere, administrasjon og croupierer. Skal du søke jobb som croupier må du derfor belage deg på en full vandelssjekk før du i det hele tatt blir vurdert som kandidat til den ledige stillingen.