Lag Spotify-avatar med Bang & Olufsen

Nå lanserer Bang & Olufsen sin nyeste merkevarekampanje. Som navnet tilsier bygger denne
kampanjen på Bang & Olufsens nye retning for merkevaren, ved å gi liv til lytterens musikksmak i
form av interaktive avatarer som er helt unike for hver enkelts musikksmak.

Chief Marketing Officer i Bang & Olufsen, Kamel Ouadi forklarer hvorfor See Yourself in Sound er
neste steg for Bang & Olufsen i musikkens verden.

– Våre produkter har vært ansett som den beste måten å høre musikk på i nesten et århundre – noe vi er veldig stolte av. I en verden som er sentrert rundt digital interaksjon, kreativitet og å utforske, er det viktig for meg at Bang & Olufsen lager et univers der brukerne våre kan visualisere sin lidenskap for musikk, sier han.

– Vi har alltid vært en merkevare som handler om identitet, og som skaper design som er forut for sin tid og utfordrer normene, slik at brukerne våre kan nyte musikk på en måte som pirrer sansene. Denne kampanjen passer utmerket til vår merkevare, og vil være tilgjengelig for våre kunder og fans både på nett og i våre butikker, fortsetter Ouadi.

Bang & Olufsens kreative direktør Paul Collins forklarer hvorfor See Yourself in Sound ble skapt:

– Musikk er ikke noe vi bare hører på, det er noe vi føler. Den uttrykker hvem vi er og hvem vi knytter oss til. Å høre på musikk du virkelig elsker kan gi deg følelsen av å være i en annen verden, og vi ønsket å visualisere den verden med See Yourself in Sound, forklarer Collins.

Han fortsetter:

– Musikk er et universelt språk som alle snakker, men musikk er det også noe helt unikt for hver lytter og har alltid vært en måte å skape identitet på … knutepunktet der fellesskap møter individuelle uttrykk og kreativitet er noe vi ønsker å hedre med dette prosjektet.

Et århundre med musikk

Siden starten i 1925 har Bang & Olufsen vært i tet innen lydteknologi og et merke som er høyt ansett av musikkelskere over hele verden. En arv og historie bygget på å gjøre ting annerledes ligger i kjernen av denne kampanjen, som konseptualiserer en ny visuell identitet som hedrer Bang & Olufsens fortid, samtidig som den baner vei for fremtiden.

Å ta en idé som plasserer merkevaren i en ny retning, og finjustere den til en kampanje som lever på tvers av sosiale medier og fysiske aktiveringer var oppgaven Bang & Olufsens kreative team og byråpartner Hello Monday/ DEPT fikk.

– Landskapet for avatarer og hyper-reality-former har vokst de siste årene og digital utvikling blir bare mer og mer utbredt. Vi jobbet tett med Bang & Olufsen for å designe noe som ikke bare var unikt for hver enkelt deltaker av kampanjen, men noe som føltes unikt i verdenen av avatarer, sier Anders Jessen, medgründer av Hello Monday/DEPT.

Lag din egen personlige avatar

Bang & Olufsen inviterer brukere til å ta del i See Yourself in Sound-opplevelsen ved å besøke en spesialdesignet nettside (senses.bang-olufsen.com), hvor man kan koble Spotify-kontoen sin for å lage en skreddersydd, delbar 3D-avatar.

Deltakere uten Spotify-kontoer kan fylle ut et kort spørreskjema på Se Yourself in Sound-nettstedet for å få egne skreddersydde avatar.

Ved å bruke svarene på spørreskjemaet eller lyttehistorikken til hver enkelt deltakers Spotify-konto vil nettstedet generere et resultat som tar hensyn til stemning, energi og rytme, og gi deg en unik avatar i full bevegelse som matcher musikksmaken din. Denne avataren kan deretter lastes og deles på tvers en mengde sosiale medieplattformer.

Ved å få tilgang til lyttehistorikken din på Spotify blir avatarene helt personlig tilpasset deg; data basert på mest spilte sanger, album og spillelister brukes for å lage kropp, uttrykk og tilbehør til hver avatar, noe som betyr at ingen vil ha den samme avataren.

Aktivering av kampanjen

See Yourself in Sound er en globalt integrert merkevarekampanje og vil fra i dag bli aktivert på egne sosiale mediekanaler og gjennom en global influencer-markedskampanje.

Det visuelle universet til See Yourself in Sound vil dukke opp samtidig i butikker over hele verden, og inviterer Bang & Olufsen’s følgerskare til knytte kontakt med hverandre.