Ledige stillinger i Malta innen nettspill

På denne solfylte lille steinrøysa sør for Sicilia er det så mange skandinaver som bor og jobber innen gaming-bransjen at det ikke bare fins flere dedikerte forum både sosialt og profesjonelt dedikert til nordiske arbeidere bosatt her, men det er til og med egne butikker med skandinaviske matvarer. Hvorfor ikke gå fra å spille norske spilleautomater på Guts eller andre online casinoer, til å finne drømmejobben og jobbe for dem isteden?

De fleste som jobber her fra Norden sier livsstil og det fine været er det beste med å jobbe innen gaming på Malta. Det hjelper også at alle snakker engelsk. Engelsk er hovedspråket i Maltesisk skolesystem og det 2. offisielle språk.

Gode karriære-muligheter
Det er estimert at nærmere 9000 nordiske statsborgere lever i utlendighet på Malta. Karriære-mulighetene er veldig gode, lønnen er faktisk god i forhold til levestandarden og industrien skriker etter nordmenn spesielt! Det er faktisk en ganske stor lønnforskjell mellom hva de svenske “igamere” og norske tjener, rett og slett fordi det er få av oss. Hvis du gjør et enkelt google-search for “Norwegian speaking jobs Malta”, vil du fort se hva vi mener.

Det er over 300 lisenserte spillselskaper her på Malta, samt en stor gruppe leverandører som software leverandører, affiliates og oversettelses-firma for å nevne noen. Gaming er nummer to, etter turisme som største inntekstkilde for denne lille øya med kun ca. 400.000 innbyggere.

Ofte starter man i en lavere stilling som for eksempel kundesupport, men du kommer raskt opp i rankene. Etter ca 9-12 måneder er det vanlig med forfremmelse. De stillinger det skrikes etter norsktalende arbeidere for er: kundesupport, affiliates, CRM og SEO eksperter, markedsføring og selvsagt, norske content writers. Gjennomsnittslønnen er rundt 22.000 Euro for en stilling i kundeservice. Dette er avskrekkende for oss nordmenn, men la oss fortelle hva som gjør at Malta er så populært selv på denne lønnen.

Livsstil og 300 dager solskinn
• Du tilbys ofte en såkalt “relocation-pakke” som dekker fly og bolig for dine første uker på øya
• De skandinaviske spillselskapene er best på frynsegoder. Nesten alle gir gymmedlemskap, syn og helsesjekker, ukentlige lunsjer og tilstelninger, flexi-tid m.m. Ta Betssons ansatte som alle, inkludert renholdsarbeidere, ble fløyet til Las Vegas i 2011 og Ibiza i 2012 på firmaets regning
• Bonusordninger. Det er ofte ekstra å strekke seg etter med bonusordninger basert på revenue-share..
• En fullt møblert leilighet i Sliema, det området hvor de fleste selskaper holder til, ligger på ca. 500 Euro per måned, og de ber bare om 1 måneds depositum.
• En bussbillett som dekker hele øya er 1.50 Euro, en kald halvliter 1.50 Euro, middag for to med en flaske vin 35 Euro

• Fritidsaktiviteter! Malta har det klareste vannet i Middelhavet. Snorkling og dykking er veldig populært. Du kan svømme nærmest øya rundt og mange tar en dukkert i lunchpausen sin. Maltas kultur og histore er utrolig fascinerende og verdt å sjekke ut.
• Helsevesenet er utmerket og som EØS medlem har du ingenting å bekymre deg for
• Sosialt. De som jobber her har sterk tilhørighet og det er flust av sosiale arrangement. Svenskenes “Midstsommar” og Nordmenns 17.mai er legendære.
• Fly. Sommertid er det direkteruter til Malta fra Oslo. Ellers er tilbyr Luca lufthavn tilknytning med direktefly til riktig gode priser til for eksempel Roma, Barcelona, London og andre destinasjoner når man trenger et avbrekk fra “The Rock” som igamerene fra Norden kjærlig kaller Malta.

Du kan finne jobber på Malta for nordmenn på de fleste nettsider spesialisert på internasjonale stillinger som for eksempel TopLanguageJobs. Er du interessert å lære mer er det en egen FB grupper for nordmenn på Malta hvor du kan stille spørsmål til nordmenn som bor og jobber i gaming her nede.