Markedsføring på nett – en ny trend

Det er ingen tvil at de aller fleste nordmenn ferdes på nett ofte. Dette er gjerne flere ganger om dagen og det store internett har blitt noe av det første vi kikker på om morgningen og det siste vi ser på før vi legger oss. Dette er grunnen til at alle bedrifter har bruk for sosiale medier eller en internettbasert plattform for markedsføring.

Søkemotorens kjøpekraft
Når vi skal finne frem til et produkt, en oppskrift, en restaurant, ny tannlege osv., vil vi nesten alltid ty til Google for hjelp. Dette er den mest kjente søkemotoren i verden og rommer flere milliarder søkeresultater fra hele internettet. Til tross for de mange resultatene du kan få på et enkelt søk, vil vi nesten utelukkende trykke på de første en til fem resultatene.

Ønsker du for eksempel å lære noe om aksjer og investering, vil du søke på for eksempel «aksjeskole» eller «investerings tips», og klikke på noen av de første resultatene. Du kan også lære mer om aksjer på denne siden.

Optimalisering av din nettside
Undersøkelser viser til og med at de fleste velger å søke på noe nytt, fremfor å bla til neste side. Hvor du havner på Googles svarliste handler om hvor god SEO din side er. SEO betyr søkemotoroptimalisering på norsk og kan forbedres organisk og uorganisk.

Den første viser til gratis metoder og oppnås ved å ha mange besøkende, gode tilbakemeldinger eller de riktige ordene på nettsiden. Velger du uorganisk SEO, betaler du for såkalte «Google adwords» og blir markert som «annonse» i søkeresultatet.

Markedsføring gjennom Instagram
Instagram har blitt en av verdens mest brukte sosiale medier og er det største når det kommer til bildedeling. Her ferdes millioner av mennesker hver dag og brukes i stor grad til markedsføring. Dette kan for eksempel være gjennom bedriftens egne brukere, emneknagger knyttet til dem og deres produkter, eller gjennom såkalte influensere.

Dette er brukere med mange følger som kan promotere din bedrift eller et valgt produkt mot penger. Ofte innebærer dette en rabattkode som gir den valgte influensere en andel av kjøpesummen når koden blir brukt. Du kan også betale for at dine innlegg dukker opp når noen scroller på Instagram gjennom sponsede innlegg. Du kan selv velge hvor mange innlegget skal nå ut til og deretter betale for å legge det opp.

Det finnes uendelige måter å markedsføre seg på nett og er helt nødvendig for å få frem sitt budskap.


Oppdag mer fra GunnarAndreassen.com

Abonner for å få de siste innleggene til din e-postboks.