Nå er Hurtigruten på Google Maps

Nå vil reiser fra havn til havn med Hurtigruten dukke opp dersom man søker på reiseruter i den mye brukte karttjenesten Google Maps.

Google Maps har en innebygd funksjon der man kan se alternativene for kollektivtransport. På dager Hurtigruten har avgang, vil Hurtigruten dukke opp som forslag i Google Maps dersom man søker på reiser mellom to havner.

  • – Vi vet at Google Maps er en funksjon veldig mange bruker når de er ute og reiser, og det er viktig for oss for å være tilgjengelig og vise frem at Hurtigruten tilbyr lokaltransport. Dette gjør det enklere å se når vi har avganger. Folk vil kunne se at Hurtigruten er et godt alternativ dersom man søker på en reise fra A til B, sier administrerende direktør Hedda Felin i Hurtigruten Norge.

Helt siden oppstarten i 1893 har Hurtigruten fraktet gods, lokale passasjerer og eventyrlystne turister mellom en rekke små og store havner i Norge. Samtlige sju skip i Hurtigrutens flåte kan også frakte biler lokalt mellom alle havner i ruta.

  • – Vi er ikke alltid det raskeste alternativet, men vi er utvilsomt den vakreste og mest komfortable måten å komme seg frem på, legger Felin til.

For å være sikker på plass og eventuell lugar er det lurt å forhåndsbestille reisen, men det er også mulig å kjøpe billett om bord på skipene.

De sju skipene til Hurtigruten Norge seiler døgnet rundt, året rundt, og legger til i 34 havner mellom Bergen og Kirkenes.