Norsk podkast internasjonal sensasjon

Lingu, en teknologidrevet språkskole i Norge, er glad for å oppleve store lyttertall knyttet til Norskpodden. Norskpodden er en podkast som produseres av Lingu for alle som lærer seg norsk. Den har sett stødig vekst siden første episode ble publisert, og har nå lyttere i 84 forskjellige land spredt over seks kontinenter.

Podcasten har flere ganger vært på førsteplass på Apples liste over populære podcasts innen norskopplæring, med rundt 14 tusen lyttere hver måned.

Podcasten har sikret seg som førstevalget for elever på alle nivåer, fra nybegynnere som vil tilegne seg grunnleggende ferdigheter, til mer avanserte innlærere som trenger å finpusse på uttalen. Dette skyldes unikt, egenprodusert innhold, en engasjerende tilnærming til språket, og Lingus urokkelige lidenskap for å gjøre språklæring tilgjengelig og morsomt for publikum.

– Vi i Lingu leter alltid etter ulike måter å gjøre det å lære seg norsk morsomt og tilgjengelig, og Norskpodden er én av kanalene vi bruker for å oppnå det” sier Henning Bergstad, den nåværende utvikleren av Norskpodden.

– Vi vil at podkasten skal hjelpe så mange som mulig med å utvikle norskferdighetene sine, og nå ser vi at den lever opp til dette målet, noe som gjør oss utrolig glade og stolte.”

Så hva er hemmeligheten bak veksten? “Å lære norsk handler om mye mer enn å tilegne seg et nytt språk” sier Henning, “Det er en oppdagelsesreise der du dykker ned i de mange lagene av norsk kultur og historie som alle påvirker språket vårt og hvordan vi bruker det. Norskpodden er her for å guide lytterne gjennom det hele, én episode av gangen.”

Lingus administrerende direktør, Odd Bjerga, uttrykte sin begeistring for Norskpodden, og sa:

– Vi er glade for å se Norskpodden bli en høyt verdsatt ressurs for norskopplæring over hele verden. Vårt teams engasjement for å skape innhold av høy kvalitet har lønnet seg, og vi gleder oss til å fortsette å vokse og utvikle oss.

Norskpodden får positive tilbakemeldinger fra både nybegynnere og viderekomne, som setter pris på hvor effektiv podkasten gjør språklæringen og hvor lett tilgjengelig den er. Podkastens store lyttertall gjenspeiler den økende interessen for norsk språk og kultur, samt rollen moderne teknologi spiller i å lære seg et språk.