Ny NRK podcast: Anders Aukland i «Skiklubben»

De har ulik kompetanse og erfaring med trening. I podkasten Skiklubben skal Anders Aukland, Emil Gukild og Silje Nordnes motivere nordmenn til å nå nye mål i skisporet.

Skiklubben er en ny podkast i NRK Radio om lidenskap til langrenn og trening. De tre profilene skal motivere lytterne til å nå nye mål i nasjonalsporten, uavhengig av om det er å gå én kilometer eller flere krevende renn.

Den største inspirasjonskilden i trekløveret er en tidligere OL- og VM-gullvinner. Dette er første gang Aukland er en del av et stort podkastprosjekt for NRK.

– Dette gleder jeg meg veldig til. Jeg blir en slags ekspert som skal dele erfaringer jeg har, og jeg elsker å motivere andre til å like langrenn. Det blir utrolig moro og spennende å lage podkast med Emil og SIlje. De er erfarne med dette formatet, er utrolig morsomme og har begge en sterk lidenskap for langrenn, sier Aukland.

Vil treffe både proffene og mosjonistene

De tre profilene i studio har ulik kompetanse og erfaring med trening, men de deler den samme gleden og interessen for langrenn.

Nå håper de at lidenskapen skal dyrkes blant lytterne i NRK Radio.

– Anders har en helt unik langrennshjerne og blir vårt leksikon, mens Silje representerer folket og det forholdet nordmenn flest har til nasjonalsporten. Jeg vil fungere som en slags programleder og bindeledd mellom dem. Sammen tror jeg vi blir en perfekt kombinasjon som forhåpentligvis kan treffe flest mulig lyttere der ute, sier Gukild.

Nordnes elsker å gå på ski, men har aldri vært opptatt av å optimalisere formen. Nå skal hun få råd fra en av de råeste i miljøet.

– Jeg begynte å gå på ski da jeg var barn og var aktiv en periode som ungdom. Som voksen har det blitt mer sporadisk, selv om jeg faktisk har gått Birkebeinerrennet ved én anledning. Det er noe av det verste jeg har gjort. Nå skal jeg teste hva kroppen er i stand til med hjelp og råd fra en av de aller beste, sier hun.

Gir tips til treningsøkter

Skiklubben kommer med ny episode i NRK Radio hver fredag. Innholdet skal både inspirere og engasjere lytterne som hører på.

– Både mosjonister og de som jakter toppresultater vil få gode treningstips i denne podkasten. Anders vil blant annet presentere en ny treningsøkt hver uke, i tillegg til at han vil fortelle gode historier fra en lang og imponerende idrettskarriere. Det blir også lytterspørsmål og premier, sier Anders Rove Bentsen, redaksjonssjef for utvikling i NRK Sport.

– Podkasten tar langrenn og trening på alvor, samtidig som den er underholdende. Vi har stor tro på at Anders, Emil og Silje vil skape ski- og treningsglede for lytterne. Nå gleder vi oss veldig til å komme i gang, og til å følge podkasten utover høsten og gjennom vinteren, fortsetter han.