Økende netthandel i Norge

Nordmenn handler mest på nett i Norden. Det viser tall fra «Netthandel i Norden», en årlig rapport fra PostNord. Faktisk handler vi for nesten 1700 kroner i gjennomsnitt av befolkningen mellom 16-74 år. Det blir til sammen over 50 milliarder norske kroner.

Vår digitale hverdag
Vår hverdag blir mer og mer preget av en naturlig omgang med digitale medier. Avisene har kuttet ned på sine papirutgaver, og fokuserer nå på digitale utgaver på nettet. Annonsørene følger selvfølgelig etter, og internettet er nå den viktigste kanalen for å få frem budskapet sitt. Og med mobiltelefonens rivende utvikling de siste tiåret, har den blitt internetthandelens viktigste redskap, både for forbruker og nettbutikk.

Hver fjerde nordmann har gjennomført en handel på nettet med mobilen. Her ligger nordmenn og svenskene likt, mens vi handler nesten dobbelt så mye på mobilen som finnene. Danskene er litt foran.

Det skal være lettvint
Mobilen gjør det enkelt å foreta bestillinger og gjennomføre kjøp hvor enn du befinner deg. Sitter du og venter på toget, så kan du likeså greit kjøpe billetter til neste ukes fotballkamp. Mobilen er jo aldri langt borte. Men i tillegg til at det er enkelt å kjøpe på nettet, så skal det også være lettvint å motta varen.

SJEKK OGSÅ:  17% økning i nettabonnement for Schibsted

4 av 5 nordiske kunder mener det er viktig å kunne velge leveringsmåte når de handler på nettet. Vil du ha varen fraktet hjem til døren din, eller vil du hente den i butikken? Eller kanskje på hytta?

Populært på nett
Det er ingen tvil om at det er reiser vi handler mest på nett. Det er vel heller ikke så rart, siden det er flere populære flyselskaper ikke har andre muligheter, enn nettopp kjøp på nett.

Møbler, mote, sport og fritid er også populært. Men det finnes nesten ingen varegrupper som ikke ser en stigende omsetning av salg på nettet.

Alt til bilen på nettet
Det er ikke lenge siden det var mest naturlig å kjøre forbi autoverkstedet, hvis man skulle ha nye sommerdekk. Slik er det ikke lenger. Bransjen har vært proaktiv, og lært kundene sine, og deres behov å kjenne.

Å kjøpe reservedeler, dekk eller felger, har aldri vært raskere eller smartere. Man kan som oftest bare taste inn bilmodellen eller registreringsnummeret sitt, så får man fram et stort utvalg av dekk og felger som passer til nettopp bilen din. Leveringen er ofte gratis, så du slipper å kjøre til butikken på slitte sommerdekk. Og som det er hos de fleste nettbutikker, kan det også her være mange penger å spare.

SJEKK OGSÅ:  På jakt etter et godt norsk nettcasino?

Fortsatt økende netthandel
Det er ingen tvil om at netthandelen vil fortsette å øke. Makten ligger i forbrukernes hender, og utbyderne streber hele tiden etter å gjøre kjøpsopplevelsen så god som mulig for forbrukeren. Nettbutikkene har vært kjapt ute med å lage spesialtilpassede apper og sider for mobilen.

Og sammen med utviklingen av teknologien innenfor mobiltelefoni og digitalisering, så vil vi nok se en økning av netthandel ved hjelp av telefonen i lang tid fremover. Og det vil nok ikke være så dumt. Verken for deg eller bilen din.


Oppdag mer fra GunnarAndreassen.com

Abonner for å få de siste innleggene sendt til din e-post.