Online spill med nostalgi

Med så mange nye spill som kommer på markedet har det blitt populært å også tilgjengeliggjøre spill som var populære tidligere, og som vekker nostalgien. Dette kan enten være å utvikle spillene med en moderne vri eller det kan innebære å utvikle spill for nye plattformer som nettbrett og mobil. Særlig spill som tidligere bare har vært tilgjengelig som brettspill har kommet som mobilspill og apper, noe som har vært svært populært.

Spilleautomatene som forsvant
Det er mange som savner spilleautomaten man kunne finne rundt omkring i Norge før forbudet kom, alle automatene ble samlet inn og man ikke lenger kunne spille på fysiske spilleautomater. Det er nok mange som har gode minner om hvor spennende det kunne være å putte på myntene man hadde fått igjen som vekslepenger for å se om man var heldig og vant.

Besøker du Unibet kan du derimot få muligheten til å gjenskape følelsen av å spille på denne klassiske spilleautomaten gjennom å spille på den nettbaserte modellen Jackpot 6000. Nostalgien bak denne spilleautomaten er også grunnen til at automaten er blant de mest populære på det norske markedet.

Det enkle er ofte det beste
Selv om heftige animasjoner og kul grafikk kan være særdeles underholdene er det ofte mer avslappende å kunne spille spill som er helt enkle og som man kjenner igjen. Gode eksempler på dette er spill som kabal, tetris eller mahjong som man også i dag kan få tilgjengelig som apper.

Ønsker man det enda mer retro er også snake og Pac-Man gode valg dersom du føler deg nostalgisk. Disse spiller nettopp på denne følelsen og flere utviklere har derfor fokusert på å beholde originaliteten ved spillet og det klassiske designet, fremfor å modernisere dem.

Brettspill på mobil
Flere kjente brettspill som tidligere kun var tilgjengelige i fysisk form er i dag tilgjengelige som applikasjoner. Blant annet Monopol har kommet som en moderne app for mobilen slik at du i dag kan spille akkurat hvor du måtte ønske det, og du trenger heller aldri å være redd for at du skal mangle kort eller spillebrikker.

Andre kjente og kjære spill som finnes tilgjengelig er blant andre stigespill, Yatzy, GENI og Ludo. Du trenger dermed ikke å fortvile dersom du skal på hyttetur og kommer på at du ikke har noen spill liggende på hytta.

De mest kjente spillene
Mange av de aller mest kjente og klassiske spillene man spilte opp gjennom barndommen har selvsagt også inntatt de nye spillplattformene. Super Mario er et godt eksempel på dette og Nintendo har gitt ut sin egen applikasjon, Super Mario Run for alle som ikke har Nintendo å spille på. Et annet spill er Sonic fra spillutvikleren SEGA, hvor du kan velge mellom flere ulike Sonic spill.

Andre spill og karakterer som man kan huske å ha lekt med i løpet av barndommen og som man kan ha gleden av å spille igjen i dag i moderne vri er Pokémon Go, Worms, Grand Theft Auto og mange flere.