Ookla speedtest: Telenor har Norges beste og raskeste mobilnett

Telenors mobilnett er kåret til Norges beste mobilnett og Norges raskeste 5G-nett tre år på rad. Dette skjer etter at Ookla Speedtest har gitt Telenor Speedtest Award for nok et halvår.

Ookla® Speedtest® høyeste utmerkelse for en mobiloperatør er kåringen av «Årets Beste mobilnett». Her holder det ikke å bare være raskets på 5G. Ookla ser på alle brukerens målinger overalt i hele landet i både 4G- og 5G nettet.

I tillegg til å være raskest på 5G, scorer Telenor også høyest i de øvrige målekategoriene. Dermed tildeles Telenor også tittelen «Beste mobilnett» av Ookla® Speedtest®. For å få denne tittelen må mobiloperatøren vinne to kategorier:

  • Norges raskeste mobilnett
  • Norges beste mobildekning.

Første halvår i 2023 vant Telenor begge disse kategoriene, og får dermed tittelen «Årets beste mobilnett i Norge».

– Dette er en viktig anerkjennelse, og viser hvordan vår modernisering av mobilnettet forbedrer kunderenes mobilopplevelser. Og med vår 5G-utrulling vil folk landet over få nytte av høye hastigheter og de nye mulighetene som 5G åpner opp for. Telenor skal sikre at kundene skal få mobilopplevelser i verdensklasse, sier Birgitte Engebretsen, administrerende direktør i Telenor Norge.

Raskeste 5G-hastigheter for tredje året på rad

For første halvår 2023 har Telenors 5G-nett en gjennomsnittlig hastighet på 359,20 Mbit/s, eller en median på 268,71 Mbit/s, som gir Ooklas Speed Score™ på 249,27, mens nærmeste konkurrent har en Speed Score™ på 190,47 på 5G.

SJEKK OGSÅ:  Feirer ytringsfriheten: Disse skoene trykker forbudte bøker mens du går

– Telenor skal gi kundene de beste mobilopplevelsene. Generelt har vi ekstremt høye ambisjoner med å bygge mobildekning, og har alltid ligget foran når det gjelder fart, dekning, stabilitet og kapasitet. Vi har Norges største mobilnett, og vi bygger med mer kapasitet per basestasjon enn noen andre. Moderniseringen gjør at mobilopplevelsen blir stadig bedre for alle kundene, sier Engebretsen.

Økt stabilitet og kvalitet

Det kobles stadig nye tjenester på Telenors mobilnett. 5G er i en innovasjonsfase, der teknologiens nye muligheter utnyttes. Eksempelvis har Sykehusinnkjøp HF på vegne av Norges fire regionale helseforetak nylig inngått avtale med Telenor om leveranser av telekomtjenester.

Avtalen omfatter blant annet nye muligheter innen 5G og tingenes internett (IoT), samt verktøy for administrasjon og betjening.

5G fra Lindesnes til Svalbard

Telenors dekningsdirektør, Bjørn Amundsen, måler jevnlig fart, kapasitet og dekning i mobilnettet.

– Kåringen vi her får stadfester at vi lykkes med å bygge dekning i verdensklasse der folk ferdes, bor og arbeider. Vi har nå 5G fra Lindesnes i sør til Svalbard i nord. Både by og distrikt er avhengig av at vi leverer på dette, og det skal vi gjøre også i fortsettelsen, sier Amundsen.

SJEKK OGSÅ:  Telia: 27 millioner svindelforsøk stoppet

– Nå kan nesten 8 av 10 nordmenn nyte denne kvalitetsopplevelsen med det nye 5G-nettet fra Telenor der de bor. Det betyr at kundene i år virkelig vil kunne dra på sommerferie med en fantastisk mobildekning over hele landet fra nord til sør, sier Bjørn Amundsen.

Her er kommunene med 5G-dekning nå:

Telenor har 5G-dekning i 270 av landets kommuner. Her er eksempler på steder hvor folk kan reise på ferie med 5G-dekning nå i sommer:

Svalbard med Longyearbyen

Nord-Norge: Nordkapp/Honningsvåg, Kirkenes, Hammerfest, Alta, Tromsø, Finnsnes, Harstad, Sortland, Stokmarknes, Lofoten, Bodø, Fauske, Mo i Rana. Mosjøen

Midt-Norge: Rørvik, Namsos, Steinkjer, Verdal, Levanger, Skogn, Stjørdal, Trondheim,

Vestlandet: Kristiansund, Molde, Ålesund, Volda, Florø, Førde, Askøy, Voss, Bergen, Haugesund, Stavanger.

Sør-Norge: Mandal, Kristiansand, Vennesla, Lillesand, Grimstad, Arendal, Risør, Kragerø, Porsgrunn, Skien, Hvasser, Sandefjord, Tønsberg.

Østlandet: Horten, Holmestrand, Drammen, Kongsberg, Nærsnes, Asker, Bærum, Oslo, Nesodden, Drøbak, Son, Moss, Fredrikstad, Hvaler, Halden, Sarpsborg, Skreia, Kapp, Gjøvik, Hamar, Brumunddal, Biri, Lillehammer, Tretten, Elverum, Kongsvinger, Mysen.


Oppdag mer fra GunnarAndreassen.com

Abonner for å få de siste innleggene sendt til din e-post.