Pride-sjokk i sosiale medier for Gjensidige

Gjensidige heier på mangfoldet, men møter sterke reaksjoner i kommentarfeltene.

– Vi er sjokkerte og synes det er trist at vi fortsatt møter sterke reaksjoner over et regnbueflagg og at det provoserer enkelte så mye at de «spyr» i kommentarfeltene, sier kommunikasjonsdirektør Øystein Thoresen i Gjensidige. Han ser det samme hos andre bedrifter som har farget logoen i regnbuens farger og støtter opp om Pride.

– At vi i 2023 må svare på slikt, gir tydelig signal om at vi har en vei å gå for å skape aksept for mangfold i samfunnet vårt, sier Thoresen.

Forsikringsselskapet har jobbet med sosiale medier i 13 år, men blir stadig sjokkert over hva voksne mennesker kan få seg til å skrive offentlig i et kommentarfelt på Facebook, og hvilke holdninger dette gjenspeiler.

– Alle skal har rett til en egen mening, men det er ingen menneskerett å være stygge mot hverandre. Mange er forbannet på arrangementet Pride, og det noen kaller for «homopromotering». Jeg tror dessverre de mener vi har kommet lenger enn vi i realiteten har. Det er det utallige eksempel på hver eneste dag i hele landet, sier Thoresen. Dette sporer til å i enda større grad støtte Pride.

Gjensidige bruker mye tid også internt på inkludering og mangfold. Det arrangeres Pride-bar for de ansatte, og man har delt ut nøkkelbånd i regnbuefarger. Det skal være et «Rosa kompetanse»-webinar til høsten, og mangfoldsledelse er høyt på agendaen.


Oppdag mer fra GunnarAndreassen.com

Abonner for å få de siste innleggene sendt til din e-post.