Regjeringen jager Snushjem.no ut av landet: – Vi kan ikke sitte stille og la det skje

Regjeringen foreslår å forby salg av snus på nett i innstillingen til folkehelsemelding. Det betyr kroken på døra for Snushjem.no og alle andre snushandlere på nett, og en betydelig svekket konkurransesituasjon.

– SMB Norge står opp for rettferdige spilleregler i norsk næringsliv. God og sunn konkurranse er en bærebjelke. Netthandel av snus har de siste årene medført sunnere konkurranse i snusmarkedet, hvor vinnerne til slutt er den norske forbrukeren, sier Jørund Henning Rytman, administrerende direktør i SMB Norge.

Bedrifter jages ut av landet

– Vi er glade for å ha Snushjem.no som medlem. Vi kan ikke sitte stille og se på at regjeringen jager et av våre medlemmer ut av landet, sier administrerende direktør Jørund Rytman i SMB Norge.

De siste årene har flere snushandlere vokst frem på nett. Den største er det nye SMB Norge-medlemmet, Snushjem.no, som også eier Snuslageret.no og Snus.com.

– Vil føre til nedleggelse

Handel av snus på nettet har de siste årene vært et frisk pust í det norske snusmarkedet. Markedsandelen har gått fra nesten null prosent til godt over 10 prosent. Det har medført mindre marginer til de store dagligvarekjempene og betydelig lavere priser.

– Virke sviktet oss og løp ærende for de store dagligvarekjempene. Nå har vi meldt overgang til SMB Norge, som vi ser har en troverdig og god historikk med både å ta vare på medlemmene sine, samt jobbe for sunnere og rettferdige forhold i det norske næringsliv, sier kommunikasjonssjef Markus Lindblad i Snushjem.no.

– Forslaget fra regjeringen om å forby salg av snus på nett strider mot all økonomisk lære. I realiteten betyr forslaget fra regjeringen kroken på døra for Snushjem.no og at vi må legge ned hele vår virksomhet, sier Lindblad.

Konkurranse er både sunt og viktig

Netthandlernes inntog i det norske snusmarkedet er et perfekt eksempel på hvorfor konkurranse er viktig i det norske næringsliv.

– At regjeringen nå hiver dette prinsippet over bord, er ikke til å forstå. SMB Norge kommer til å gjøre alt for at Snushjem.no og andre snushandlere på nett skal kunne fortsette å gjøre konkurransen i det norske snusmarkedet sunn, sier Rytman.


Oppdag mer fra GunnarAndreassen.com

Abonner for å få de siste innleggene til din e-postboks.