Rekordtrafikk for Landkreditt Bank

Landkreditt Bank har opplevd rekordhøy pågang etter de var ute som første bank med rentekutt i år.

Landkreditt oppnådde i 2023 et historisk godt årsresultat, noe som legger et godt grunnlag for den videre veksten konsernet planlegger i alle segmenter.

Som kickstart på 2024 gikk Landkreditt Bank ut som første bank til å senke utlånsrentene. Samtidig holdt de innskuddsrentene i ro. Dette har gitt merkbare resultater for banken.

– Vi har både hatt trafikkrekord på sidene våre og i antall mottatte søknader. Bare i løpet av dagen nyheten ble sluppet, oppnådde vi en økning på oppunder 3000 prosent. Vi ser også godt opp mot 70 prosent økning i trafikk fra den siste perioden før rentekuttet til inneværende periode, samt år mot år, sier leder for marked, Petter Remen Hanssen.

Han legger til at trafikktallene også konvertertes inn i søknader.

– De samme tallene ser vi på boliglånssøknader, både samme dag og gjennom den siste perioden.

Bygge merkevare og vekst

Ved siden av et rentegrep som ble godt tatt imot i markedet, så har banken også vært ekstra synlige med merkevaren i år.

– Det er viktig for oss å bygge merkevare. Vi har vært offensive med en merkevarekampanje over tid som har blitt godt lagt merke til, ikke bare for banken, men for hele konsernet. Og både for privat- og landbruksmarkedet. Det kan jeg trygt si at vi har lyktes godt med.

Selv med en god start for vekstperioden, har ikke banken og resten av konsernet noen planer om å sakke farten.

– Vår ambisjon er å være frempå og utfordre, så vi håper at både markedet, med potensielle nye kunder, og våre eksisterende kunder satte pris på at vi var først ute med rentenedsettelse i år. Vi skal ta plass og har videre ambisjoner om det, sier markedssjefen.

Kundefavoritt i mai

I samme periode som det økende trykket har kommet til konsernet, ble banken kåret til kundefavoritt hos bytt.no blant 110 banker.

– Parallelt med den store pågangen vi fikk, ble vi også kundefavoritt i mai hos bytt, så det viser at vi har håndtert trykket godt og at kundene våre er fornøyde. Vi har fortsatt en del å lære, men vi samler opp erfaringene og snur oss fort når trykket er så stort, avslutter Remen Hanssen.


Oppdag mer fra GunnarAndreassen.com

Abonner for å få de siste innleggene til din e-postboks.