Samsung lanserer Galaxy A55 5G og Galaxy A35 5G

Den nye Galaxy A-serien har Samsungs mest innovative sikkerhetssystem Knox Vault, nye kamerafunksjoner og oppgradert skjerm

Samsung presenterer i dag Galaxy A55 5G og Galaxy A35 5G, to smarttelefoner som demonstrerer Samsungs pågående forpliktelse til å gjøre det beste av mobile innovasjoner tilgjengelig for alle. Begge enhetene kommer med omfattende sikkerhetsfunksjoner som Knox Vault, samt nye fotograferingsmuligheter inspirert av Samsung Galaxys flaggskip-kamerainnovasjoner og en fantastisk skjerm som tilpasser seg brukernes omgivelser med Vision Booster. 

– Den nye Galaxy A-serien tilbyr forbedret ytelse og funksjonalitet. Vi er veldig glade for å introdusere vår nyeste sikkerhetsfunksjon Samsung Knox Vault for første gang i A-serien. Dette gjør det mulig for enda flere å ta del i en fantastisk mobilopplevelse på en trygg og smidig måte, sier Even Amdal, direktør for Samsung Norge.

Mange fotomuligheter og forbedret skjerm

Med en forbedret Nightography-ytelse og avansert AI-drevet bildesignalprosessor (ISP), kan Galaxy A55 5G og Galaxy A35 5G ta skarpere bilder i svakt lys. I tillegg gjør Night Portrait-modus og 12-bit HDR det enklere å ta bilder av høy kvalitet, og begge enhetene har funksjoner som Optical Image Stabilization (OIS) og Video Digital Stabilization (VDIS) for å redusere potensiell uskarphet.

Galaxy A55 5G og Galaxy A35 5G er også utstyrt med Super AMOLED-skjermer med full HD-oppløsning og en størrelse på 6,6 tommer.

Samsungs sikkerhetsinnovasjoner

I år bringer Samsung en av sine mest innovative sikkerhetsfunksjoner, Samsung Knox Vault, til brukere av Galaxy A-serien for aller første gang, inkludert på de nye Galaxy A55 5G og Galaxy A35 5G. Dette er en løsning som er både maskinvarebasert og manipulasjonssikker. Samsung Knox Vault gir et sikkert utførelsesmiljø – som er arkitekturen som en applikasjon kjører i. Den er nemlig fysisk isolert fra systemets hovedprosessor og minne. Det gir omfattende beskyttelse mot både maskinvare- og programvareangrep. I tillegg beskytter løsningen enhetens mest kritiske data, slik som fingeravtrykk og ansiktsgjenkjenning for låseskjerm, PIN-koder og andre passord.

Samsung Knox Vault styrker også beskyttelsen av enhetens krypteringsnøkler og sikrer at brukernes data er kryptert. Bare brukeren med riktig påloggingsinformasjon for låseskjermen kan få tilgang til dataene sine. Dette sikrer beskyttelse i tilfelle enheten mistes eller blir stjålet. 

Galaxy A55 5G og Galaxy A35 5G har også blitt sikret av Samsung Knox i flere lag. Løsningen er laget for å beskytte kritisk informasjon og mot sårbarheter med sikker maskinvare fra start til slutt. I tillegg har den trussel-deteksjon i sanntid og samarbeidsbeskyttelse som spenner over hele Galaxy-økosystemet. 

Galaxy A-serien inkluderer også Auto Blocker, en tilleggspakke som gir ekstra beskyttelse. Den forhindrer installasjon av apper fra uautoriserte kilder og utfører sikkerhetssjekker på allerede installerte applikasjoner. I tillegg skanner og blokkerer utvidelsen skadelig programvare, kommandoer og uønskede programvareinstallasjoner når enheten er koblet til via USB-kabel. Brukere får også tilgang til Galaxys sikkerhets- og personverndashbord, som forenkler kontrollen av hva som skjer med dataene. Den private delingsfunksjonen – en del av Quick Share – muliggjør sikker og kryptert overføring av private filer. Brukere kan kontrollere mottakernes tilgangstillatelser og angi filutløpsdatoer. Det er også mulig å begrense antall skjermbilder og nedlastinger for å styrke personvernet ytterligere. 

De nye smarttelefonene i Galaxy A-serien viser Samsungs forpliktelse til å sikre at Samsung Galaxy-enheter forblir sikre og oppdaterte lenger. Med Galaxy A55 5G og Galaxy A35 5G vil brukere fortsette å dra nytte av opptil fire generasjoner med Android OS og One UI-oppgraderinger, og fem år med sikkerhetsoppdateringer, noe som optimerer livssyklusen til enhetene ved å holde dem utstyrt med alt det siste av Samsung Galaxy og Android-funksjoner. 

Smidig tilkobling med Samsung Galaxys økosystem

Galaxy A55 5G og Galaxy A35 5G er fullt kompatible med Samsung Galaxy-økosystemet, og gir brukerne en sømløs og integrert opplevelse på tvers av flere enheter. For eksempel kan brukere følge treningsmålene sine ved å koble smarttelefonen sin i Galaxy A-serien til Galaxy Watch6.

I tillegg gjør Auto Switch-funksjonen det mulig å besvare anrop direkte gjennom Galaxy Buds FE uten problemer.