Simployer lanserer podcastene «Lønnspraten» og «Beste Praksis»

Simployer går nye veier og starter ikke bare én, men to podcaster. – Vi ønsker å nå ut med spennende temaer fra arbeidslivet til ledere, HR-medarbeidere og de som jobber med lønn, sier skaperne av podcastene.

«Lønnspraten» og «Beste Praksis» er navnene på de to podcastene som ser dagens lys denne uka. Bak mikrofonene sitter de erfarne rådgiverne Ragni Myksvoll-Singh og Espen Øren som nå også debuterer som programledere.

– Vi håper og tror at dette formatet gjør at mange kan fordype seg i interessant fagstoff mens de er på farta. Målet er jo at lytterne skal få med seg noen praktiske tips de kan bruke i arbeidshverdagen sin, sier de to. 

Beste praksis – HR- og lederpodden

Selv om det allerede finnes et mylder av podcaster, og flere innenfor samme arbeidsfelt, har de to rådgiverne tro på at Simployer skal tilby noe som ikke alle andre gjør.

– Gjennom vår supporttjeneste svarer vi på mer enn 25.000 spørsmål fra norske arbeidsgivere hvert eneste år. Dette gjør at vi har en helt unik innsikt i sakene som opptar målgruppen vår, sier Myksvoll-Singh.
Hun blir nå programleder for podcasten som heter «Beste praksis» og som retter seg mot HR og ledere. 

SJEKK OGSÅ:  TikTok-fenomenet Tigerutt101 slipper sommerlåta "Dans Med Meg"

– Hvorfor har podcasten fått navnet «Beste praksis»? 

– Den har fått det navnet fordi det rett og slett beskriver innholdet på en god måte. Vi diskuterer ikke bare regelverk, men også beste praksis for å løse forskjellige spørsmål fra arbeidslivet, svarer Myksvoll Singh.

I hver episode vil hun og en gjest diskutere aktuelle problemstillinger og gi svar på hvilke regler som gjelder og gi konkrete tips som lytterne kan ta med seg i arbeidshverdagen. I første episode skal de diskutere hva som skjer med feriedagene på slutten av året.

For Simployers kunder er Myksvoll-Singh allerede godt kjent gjennom konferanser, kurs og artikler. Programlederrollen blir derimot en ny arena for henne.

– Veien må bli litt til mens jeg går. Jeg gleder meg til å prøve noe nytt, samtidig som jeg håper vi kan nå ut til flere som kan få nytte av å høre mer om de spennende temaene jeg jobber med hver eneste dag, sier hun. 

Lønnspraten

Økonomirådgiver Espen Øren er programleder for Lønnspraten, en tittel som kanskje høres kjent ut for de som er kunder av Simployer.

SJEKK OGSÅ:  Hvordan forberede seg på økende strømpriser?

– Ja, jeg har juksa litt og vært programleder for denne spalten en liten stund allerede, men da har den kun vært tilgjengelig for betalende kunder. Nå blir den tilgjengelig for alle som vil høre om temaer innenfor pengedelen av lønnsområdet, sier Øren.

Det kan kanskje høres litt «tørt» ut med skatt, NAV-ytelser, arbeidsgiveravgift eller a-meldingen, men det er Øren sterkt uenig i.

– Dette er temaer som lønns- og regnskapsmedarbeidere jobber med hver dag, og som det er gøy å diskutere og nerde litt rundt sammen med andre fagfolk, sier han.

– Hva slags programledertype er du? 

– Jeg er nok en lun programledertype med passe tørr humor, og det passer kanskje bra når du har en lønnspodd, svarer Øren. 

De to podcastene vil komme med nye episoder annenhver uke, «Beste Praksis» i partallsuker og «Lønnspraten» i oddetallsuker og er tilgjengelig på Spotify.


Oppdag mer fra GunnarAndreassen.com

Abonner for å få de siste innleggene sendt til din e-post.